رییس مجمع نمایندگان استان گیلان:
خیلی مهم است که بتوانیم ازظرفیت پژوهشی جهاددانشگاهی در استان استفاده کنیم
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان احمد دنیامالینماینده بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی در حاشیه دیدار با رئیس و اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی گیلان اظهار کرد: اولین همکاری من با جهاددانشگاهی به ۳۲ سال قبل باز میگردد و به عنوان یکی از پرسنل این نهاد در حوزه راه و شهرسازی فعالیت داشتم، لذا به نوعی خودم را یک جهادی میدانم.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان افزود: جهاددانشگاهی مجموعهای است که نیروهایش به دنبال کاسبی و منفعت طلبی نبودهاند بلکه به آرمانهای جهاد و فعالیتهای علمی - تحقیقاتی پایبند هستند، خیلی مهم است که بتوانیم از ظرفیت پژوهشی جهاددانشگاهی در استان استفاده کنیم.
نماینده بندرانزلی گفت: اولین و مهمترین بحث این است که باید مراکز پژوهشی در استان همگرا شوند زیرا وقتی همدل و همفکر شویم میتوانیم زمینه ساز اتفاقات بسیار خوبی در سطح ملی و استانی باشیم.
دنیامالی گفت: خوشبختانه نگرش پژوهشی در بین نیروهای استان وجود دارد اما عملکرد متمرکزی ندارند که بخشی به عدم اعتماد برخی مدیران برمیگردد زیرا این مدیران اندیشه و تولید علم را نمیبینند، قطعا یکی از رسالتهای من در طی این چهار سال این است که بتوانم یک همگرایی در بین مراکز پژوهشی استان ایجاد کنم، مطمئنا جهاددانشگاهی میتواند در این حوزه پیشگام باشد.
وی ادامه داد: در صورتی میتوانیم به نتیجه صحیح دست یابیم که با همگرایی و همفکری بین مراکز پژوهشی ایجاد شده باشد، در سطح ملی باید ضمن توانمندی بتوانیم ظرفیتهای موجود را به اثبات برسانیم.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به اینکه در استان چند موضوع محوری وجوددارد که شاید بتوان در قالب طرحهای پژوهشی و تخصصی در راستای اجرایی شدن آنها اقدام کرد، تصریح کرد: موضوع پسماند در استان یکی از اولویتهای مهم است زیرا به دلیل وجود مواهب طبیعی محیط زیست گیلان باید در کشور الگو باشد، بر این اساس یکی از موضوعاتی که باید به صورت جدی پرداخته شود موضوع پسماند است.
نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فاضلاب معضل بزرگ دیگری است که به شدت آزاردهنده شده، بدترین نوع آن در حوزه آبریز تالاب انزلی وجود دارد که شامل گوهررود و زرجوب میشود.
وی اضافه کرد: مشکل بزرگ دیگری وجود دارد که به دلیل پرداختن به موضوعات داخلی از آن غافل شدهایم، آن هم ظرفیت ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی موجود در خطه خزر است. باید در قالب سواحل بحث اکوسیستم دریا هم مورد توجه قرار گیرد در این مورد سازمان بنادر نقش محوری دارد و هم باید در پایش و هم محیط زیست دریا به صورت جدی ورود کند.
دنیامالی بیان کرد: برخی اتفاقات زیست محیطی در دریا آزاردهنده است که باید به صورت جدی به محیط زیست دریا توجه و پرداخته شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اولین تشکیلات شیلات کشور در انزلی و گیلان تاسیس شده اما تولید و میزان بودجه اختصاص یافته به این استان با سایر استانها که سابقه چندانی در حوزه شیلات و آبزیپروری ندارند، قابل قیاس نیست. لذا در حوزه شیلات گیلان ظرفیتهای بسیاری وجود دارد، در حوزه ماهیان خاویاری باید کار مهمی انجام دهید.
وی با بیان اینکه در حوزه جلگه گیلان باید تجدید نظری در استفاده از منابع و زمین داشته باشیم، تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع زمین در استان، باید از ظرفیتهای موجود استفاده درستی داشته باشیم.
دنیامالی با بیان اینکه گیلان جلگه پربرکتی است، خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم سیستمهای گلخانهای چه در حوزه گل و گیاه و چه در حوزه سایر محصولات باید جایگزین کنیم، متاسفانه این اراضی در حال حاضر به صورت سنتی کشت میشود.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان با بیان اینکه فرسایش خاک در گیلان از موضوعات جدی است، تصریح کرد: گیلان با وجود منابع غنی و سبقهای که دارد نباید در حال حاضر از چنین جایگاهی برخودار باشد.
وی ادامه داد: به وجود منابع علمی و پژوهشی، نبوغ و خلاقیت مجموعههایی که بتوانند ایدههای نو را در کشور و استان اجرایی کنند، به شدت نیازمندیم.
دنیامالی افزود: همه میدانند که تالاب انزلی یک نظام خودپالایی داشته، مثلا دهلیزی سازمان بنادر ایجاد کرده که باعث ایجاد رسوب و کاهش سرعت جریان شده براین اساس جلوی خودپالایی در بالادست گرفته میشود.
نماینده بندرانزلی گفت: اعتقاد ندارم که مشکل تالاب انزلی صرفا به روش مکانیکی حل میشود، اما یکی از سازوکارهای ما مکانیکی است، در حال حاضر علت رسوب تالاب انزلی بی هوازی است که باید تلاش کنیم هوازی شود، الان مسئله زیست تالاب برای ما مهم است و فقط نباید دنبال لایروبی باشیم.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان اضافه کرد: بزرگترین مشکل این است که تالاب نمیتواند چرخه تولید داشته باشد، به دنبال این هستیم که در چرخه تولید قرار گیرد، مشکل تالاب فقط محدود به انزلی نیست بلکه باید برای فاضلاب رشت و صومعه سرا هم چاره اندیشی شود. این امور باید در قالب یک برنامه ریزی هدفمند طراحی و اجرا شود زیرا مشکل تالاب با اقدامات جزیرهای و به تنهایی حل نمیشود لذا به امور پژوهشی و نظرات کارشناسی برگرفته از تجمیع تحقیقات متخصصان و پژوهشگران نیازداریم.
وی ادامه داد: هزینه کردن در راستای پژوهشهای کاربردی، سرمایه گذاری برای آینده است، باید از مشارکتهای برگرفته از حس تعهد استفاده کنیم تا بتوانیم به نتیجه درستی در راستای احیای تالاب دست یابیم.
نظر شما :