معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان تاکید کرد
ضرورت هم افزایی دستگاه ها برای توسعه طرح ملی مشاغل خانگی در گیلان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان آرش فرزام صفت امروز در جلسه توجیهی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی که با حضور مسئولان سازمان جهاددانشگاهی و روسای دستگاه های متولی در استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه امروز در راستای پیوند دستگاه های متولی و هم افزایی برای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان گیلان برگزار شد.
وی با بیان اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی یکی از روش های ایجاد اشتغال در استان است، افزود: نقش مشاغل خانگی در توسعه استان نقشی اثرگذار است و می توان گفت مشاغل خانگی مکمل صنایع کوچک و بزرگ در توسعه استان محسوب می شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گیلان با اشاره به روند مطلوب اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در گیلان توسط جهاددانشگاهی تصریح کرد: سازمان جهاددانشگاهی گیلان به عنوان مجری اجرای این طرح، شناسایی مشاغل خانگی، آموزش، ارتباط با پیشران های ملی و ... را در دستور کار قرار داده است.
فرزام صفت با اشاره به اینکه برای ۲۱ هزار نفر در گیلان مجوز مشاغل خانگی صادر شده است، گفت: جهاددانشگاهی گیلان توانست سهم توانمندسازی ۲۱۰۰ نفری را در اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی تکمیل کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گیلان ادامه داد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی و دستگاه های متولی تمام ۲۱ هزار نفری که در استان مجوز مشاغل خانگی را دریافت کردند توانمند و ساماندهی شوند.
فرزام صفت، آموزش، توانمندسازی، پرداخت تسهیلات به افراد پشتیبان در مشاغل خانگی، طراحی سامانه فروش کالا در استان و ... را از اقدامات انجام شده در راستای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان برشمرد و بر ایجاد سامانه های فروش آنلاین و ایجاد بازارچه های فروش تاکید کرد.
وی با اشاره به ۱۶ رسته اولویت دار در توسعه مشاغل خانگی در گیلان افزود: حصیر بافی، فرش، گلیم، چرم دوزی، شالبافی، رشتی دوزی، چادرشب بافی، عروسک بافی، پرورش گیاهان زراعی، پرورش گل وگیاه، دوزندگی، لباس محلی، دوخت کالای خواب، سفال کاری، معرق و بافنده سنتی از رسته های گیلان است.
وی افزود: رستههای اولویتدار شغلی برای ثبت نام سرمایهگذاران و کارفرینان و استفاده از تسهیلات ارزان قیمت مشخص شده است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی موجب بهبود فرهنگ کار خواهد شد
دکتر فریبرز جمالزاد رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان نیز در ادامه با اشاره به اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی، اظهار کرد: مخاطبین این طرح بانوان سرپرست خانوار و مشاغل خرد هستند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان افزود: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، باعث ایجاد فرهنگ اشتغال در خانواده میشود و فرهنگسازی زمینهساز مهمترین تحولات اجتماعی در ساختار اشتغال جامعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی میتواند علاوه بر توفیقات در زمینه اشتغال پایدار، موجب بهبود فرهنگ کار در استان شود، گفت: این طرح تحت نظارت و مدیریت معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای در حال اجرا بوده و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به عنوان ناظر استانی طرح است.
جمالزاد با اشاره به اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی آسیبهای اجتماعی خانواده را کاهش میدهد، بیان کرد: امروزه بنیان خانواده با مشکلاتی مواجه است که اشتغال خانگی و درآمدزایی میتواند به بخشی از این مشکلات خاتمه دهد.
میر مسلم رهبر هاشمی نیز در این نشست ضمن تشریح فرایند طرح و میزان پیشرفت کار شناسایی مزیت ها و آموزش ها و مشاوره به متقاضیان طرح خواستار همراهی و هم افزایی کلیه دستگاه های متولی صدور مجوز مشاغل خانگی و سایر دستگاه های متولی و مشارکت بخش خصوصی جهت توانمندساری بازار بالقوه استانی و اتصال به بازار مای در بستر INHB شد.
وی افزود: این مدل نوین می تواند نقش به سزایی در ایجاد بانک اطلاعاتی شاغلین دارای پروانه و فعال مستقل و همچنین افراد دیگری شود که دارای قابلیت تولید، توزیع و خدمات هستند و در اتصال به بازار در قالب زنجیره ارزش و به صورت عمودی و افقی به خلق ارزش و نهایت تولید ثروت منجر شود
نظر شما :