مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی رشت وبینار کارآفرینی و خلق ثروت در بستر فناوری را برگزار کرد.

۱۳ دی ۱۴۰۰ | ۱۲:۴۹ کد : ۴۰۱۷۶ اخبار اخبار مراکز
مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی رشت وبینار کارآفرینی و خلق ثروت در بستر فناوری را برگزار کرد.

وبینار« کارآفرینی و خلق ثروت در بستر فناوری» به همت دفتر کارآفرینی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی رشت و با سخنرانی دکتر علی وارسته و زهرا  تاخیره از مدرسین مرکز،به مناسبت هفته پژوهش، در 8دی ۱۴۰۰ برگزار گردید.

در بخش اول این کارگاه زهرا تاخیره با بیان اینکه ،تغییرات نگرشی در جوامع، رشد آگاهی و نیاز به موفقیت سبب گردیده تا تمایل افراد به کارآفرین شدن و ایجاد کسب و کار شخصی افزایش یابد افزود :کارآفرین کسی است که با یک ایده جدید از طریق فرایند کسب و کار و همکاری منابع و پذیرش مخاطرات مالی و اجتماعی، خدمت یا محصولی جدید را به بازار عرضه می کند. در این راه به موانع زیادی از جمله نداشتن تخصص، سرمایه کافی، طرح توجیهی، تحقیقات بازار و ... برخورد می کند.

ایشان در ادامه توضیح داد: پیشرفت تکنولوژی و نیازمندی ها و محدودیت های زمانی و مکانی جوامع را به سمت شکل دیگری از کسب و کار سوق می دهد که به آن کسب و کار اینترنتی یا استارت آپ می گویند. ساده ترین نوع این نوع کارآفرینی ایجاد فروشگاه های آنلاین در شبکه های اجتماعی، ایجاد وبسایت در قالب فروشگاه انلاین با هزینه اندک می باشد. در این راه کارآفرین نیازمند آشنایی با مفاهیم تولید محتواو شیوه های نوین تبلیغات در بستر اینترنت می باشد.

در بخش دیگر کارگاه دکتر علی وارسته با بیان اینکه صاحبنظران معتقدند فناوری پیشرفته محصول فناوری است افزود: فناوری دارای سه بعد(دانش، ابزار، روش) است و تحول در هر یک از این ابعاد منجر به تحول در فناوری می شود. به عبارت دیگر، تغییر در هر بعد به طور طبیعی ابعاد دیگر را نیز متناسب با خود تغییر می دهد. فناوری همانند مثلثی است که دارای سه وجه می باشد و تحول در هر یک از ساق های مثلث، دو ساق دیگر را نیز متحول می کند. هر اقدامی که یکی از ابعاد مثلث را تحول بخشد، کارآفرینی تلقی می شود.

ایشان با اشاره با اینکه اطلاعات و ارتباطات دو ابزار اساسی مورد نیاز فعالیت کارآفرینی هستند افزود ویژگی موثر فناوری اطلاعات در کارآفرینی عبارتند از :

افزایش سرعت، افزایش دقت، کاهش اندازه فیزیکی مخازن اطلاعات ،رفع برخی از فسادهای اداری، ایجاد امکان کارهای تمام وقت و ایجاد امکان همکاری از راه دور

 وارسته در پایان  بیان کرد: اقتصاد دیجیتال در حقیقت سرآغازی برای رشد و ترویج کارآفرینی در بستر فناوری است.

خلق ثروت از پیوند دانشگاه و صنعت به دست می آید.

تحقیقات باید خلق ثروت کند به تعبیری تجاری سازی یافته های پژوهشی انجام گیرد.


( ۱ )

نظر شما :