برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد و آشنایی با مواد مخدر نوظهور

۰۲ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۱ کد : ۸۱۴۷۹ اخبار فرهنگی
برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد و آشنایی با مواد مخدر نوظهور

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان طرح کارمندیاری(کیان ) در قالب کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد و آشنایی با مواد مخدر نوظهور امروز چهارشنبه 1 اسفند 1403 با حضور دکتر جواد اسماعیل پور چوکامی توسط معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان با همکاری جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی گیلان در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار گردید.

دکتر جواد اسماعیل پور چوکامی در این کارگاه بیان کرد: دخالت به موقع والدین در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر نقش بسیار زیادی دارد و این تصور اشتباه است که بگوییم اعتیاد، ویژه افراد خاصی است و فرزندان ما هیچ وقت معتاد نخواهند شد، این غفلت چه بسا آنها را به سمت اعتیاد بکشاند.

دکتر اسماعیل پور به برخی از ویژگی‌های رفتاری خانواده ها که می‌توانند نقشی مهم در گرایش فرزندان به اعتیاد داشته باشند، اشاره کرد و گفت: برخورد نامناسب با فرزندان، فرزندپروری ضعیف، اختلاف والدین با یکدیگر، عدم نظارت والدین بر رفتار فرزندان، گرایش اعضای خانواده به مصرف مواد از جمله عواملی هستند که نقش خانواده را در این خصوص بیشتر نمایان می کنند.

دکتر اسماعیل پور در ادامه گفت: با توجه به اهمیت بسیار بالای خانواده در فرهنگ کشور ما، می‌توان نتیجه گرفت که هم نقش عوامل محافظت کننده از مصرف، سوء مصرف و وابستگی به مواد و هم عوامل خطرساز در گرایش به اعتیاد در کشور ما بسیار جدی است. از این رو آگاهی دقیق والدین از فرآیند شکل‌گیری اعتیاد در فرزندان، روش‌های پیشگیری، سطوح پیشگیری و برنامه‌ریزی صحیح برای آن، دارای اهمیت زیادی است. یکی از مهم ترین فعالیت های پیشنهادی در این خصوص آموزش به والدین است، چون کودکان که تا سن ده سالگی شخصیت آنها شکل می گیرد و مراحل اجتماعی شدن را طی می کنند، بیش از همه به والدین خود گرایش دارند و از آنها تأثیر می‌پذیرند.

اسماعیل پور افزود: ارایه آموزش و اطلاعات لازم درباره مواد مخدر به والدین می تواند جلوی ابتلای فرزندان به بیماری اعتیاد که می تواند در جامعه جرم ایجاد کند را بگیرد. والدین باید از انواع مواد اعتیاد آور شایع در محل زندگی، شکل و اسامی رایج، نحوه‌ و علائم مصرف آن‌ها مطلع باشند. 

دکتر اسماعیل پور در پایان گفت: در آموزش افزایش مهارت والدین باید، توجه به برقراری ارتباط صمیمانه با کودکان، ایجاد سیستم ارزشی قوی، وضع مقررات واضح در خانواده، آموزش الگوی خوب بودن، تشویق فعالیت های سالم و خلاق، ترغیب به ایجاد تشکل‌های والدین مورد تاکید قرار گیرند.


نظر شما :