دومین جلسه دوره مقدماتی «شناخت واقعیات انگلیس و نظام سلطه» برگزار شد.

۲۲ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۷:۴۷ کد : ۸۲۱۸۵ اخبار فرهنگی
دومین جلسه دوره مقدماتی «شناخت واقعیات انگلیس و نظام سلطه» با حضور دکتر مهدی هدایتی شهیدانی، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد.
دومین جلسه دوره مقدماتی «شناخت واقعیات انگلیس و نظام سلطه» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان از سوی معاونت فرهنگی و بسیج اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان جلسه دوم دوره مقدماتی و تبیینی «شناخت واقعیات انگلیس و نظام سلطه» با حضور دکتر مهدی هدایتی شهیدانی، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۳ در سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد.
دکتر هدایتی ضمن تشریح موقعیت کنونی کشور ایران در منطقه و قرار گرفتن در مقطع زمانی بسیار مهم از کلاسیک به دنیای پر شتاب دیجیتال و با سرعت زیاد در گذر است. رویکردهای اثرگذاری در این مقطع بسیار حائز اهمیت می‌باشند.
امروز در عصر انفجار اطلاعات اگر مدیریت صحیح در جامعه وجود نداشته باشد، خواه ناخواه به سمت خاموشی و فضای مبتنی بر عدم آگاهی سوق داده خواهد شد.
دکتر هدایتی ضمن اشاره به کلید واژه استعمار در بریتانیا افزود: از قرن هفدهم در تاریخ مدرن انگلیس که ادامه مقطع غرب بود به عنوان یک دستاورد استثنایی و منحصر به فرد قلمداد شده و حاصل آن را تلاش انسان اروپایی و مخصوصاً بریتانیا می‌دانستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان بیان کرد: در بین مورخین و اندیشمندان اروپایی باوری اشتباه وجود دارد که دستاوردهای اروپا و به طور مشخص انگلستان را حاصل تلاش‌های انسان بریتانیایی می‌دانند که حاصلش صرفاً مبتنی بر دگرگونی و رشد اقتصادی یا تحول در نوع کنش اقتصادی نیست، بلکه اکتشافات و اختراعاتی بود که معیشت مردم را دگرگون ساخت.
دکتر هدایتی به یکی از کتاب‌هایی که به صورت بی‌طرفانه و آزادمنشانه صحت این موضوع را مشخص کرد اشاره کرد و گفت:  «کتاب ریشه‌های شرقی تمدن غرب» نوشته هاپسون کتابی است که در آن، سنگ بناهای ناصحیح که در غرب بیان می‌شود را بدون تعصب و حریت فراوان بیان کرده است.
از حدود ۳۰۰ سال برای ما تشریح کردند که دلیل موفقیت انقلاب صنعتی در بریتانیا سیاست بازار آزاد و نبوغ انسان انگلیسی بود و متغیرهای غیر غربی هیچ نقشی را در آن ایفا نکردند.
دکتر هدایتی از لزوم توجه جوانان و دانشجویان به حوادث و اتفاقات روزانه اظهار کرد و گفت جوانان باید اتفاقات را تحلیل کنند و انطباق روز آمد تاریخی داشته باشند. به طور مثال می‌توان اینگونه تحلیل کرد که در ادبیات مورخان انگلستان، تمام پیشرفت‌های صورت گرفته را خودخواسته قلمداد می‌کردند، در همین مقطع (۱۸۰۰-۱۷۰۰) هیئت‌های متعددی برای رصد دستاوردها ایجاد شد و اجازه انتشار عمومی گزارش‌ها داده نمی‌شد. نکته دیگر اینکه تطبیق رشد صنعتی بریتانیا و چین بر اساس تسخیر امپریالیستی مانند نیروی کار، زمین، مواد خام و بازارها بوده است.
قابل ذکر است شناخت واقعیات رژیم صهیونیستی از دوره های آتی معاونت فرهنگی است که در سال آینده برگزار خواهد شد.


نظر شما :