به روزرسانی اطلاعات سه تالاب گیلان در کنوانسیون رامسر
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان ژاله امینی در حاشیه همایش اطلاع رسانی، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی تالاب امیرکلایه در لاهیجان گفت: سازمان محیط زیست با توجه به رسالت ملی و بین المللی، تدوین برنامه مدیریت جامع و برنامه سیپا تالاب امیرکلایه را در دست اقدام دارد.
وی افزود: تاکنون سه کارگاه برای تالاب امیرکلایه برگزار شده که خروجی کارگاه ها جهت تدوین کتاب، برنامه مدیریتی، برنامه اطلاع رسانی، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی استفاده می شوند.
امینی ادامه داد: در نظر داریم فرآیند برگزاری گارگاه ها تا خرداد ۱۳۹۹تکمیل شود و سپس خروجی ها به صورت کتاب برای تصویب در شورای برنامه ریزی استان آماده شود.
وی تصریح کرد: با توجه به وظایف و مسئولیت های تعریف شده در کارگاه ها هر یک از دستگاه ها موظف به اجرای اقدامات اولویت دار هستند که از طریق دبیرخانه مدیریت تالاب های استان در اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان پیگیری های لازم صورت می گیرد و در کارگروه های فنی تصمیم گیری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: استقبال گسترده ای توسط تمامی ذینفعان از این کارگاه ها صورت گرفته و مشارکت فعال تمامی ارگانهای دولتی و غیردولتی مطلوب است.
امینی تصریح کرد: در حال حاضر ذینفعان زیادی در محدوده تالاب های گیلان زندگی می کنند و معیشت بسیاری از جوامع محلی وابسته به این تالاب ها است، لذا ضروری است هرگونه برنامه مدیریت با لحاظ کردن رویکردهای مشارکتی تدوین شود.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برنامه جامع با رویکرد زیست بومی را در تالاب های کشور در دست تهیه دارد که اجرای آن با توجه به اهداف کنوانسیون در حوزه حفاظتی و بهره برداری خردمندانه از منافع تالاب به طور مشترک در نظر گرفته می شود.
نماینده دفتر حفاظت و احیای تالاب های کشور گفت:مسائل اصلی که تالاب های استان با آنها درگیر هستند، ورود آلاینده ها، پساب های خانگی کشاورزی و صنعتی، تصرفات و شکار و صید غیرمجاز است.
وی افزود: همچنین تالاب های استان با معضل ورود گونه های گیاهی و جانوری مهاجم نیز مواجه هستند و حل این معضلات نیازمند، مسائل مربوط به آگاهی، افزایش آموزش و اطلاع رسانی هستند. لذا کارگاه های برنامه تدوین برنامه سیپای تالاب امیرکلایه برگزار شده که خروجی های این کارگاه برای ادامه فرایند تدوین برنامه مشارکتی استفاده شود. در این کارگاه مشکلات و تحلیل مشکلات در چهار کارگروه تخصصی بررسی می شود.
نماینده دفتر حفاظت و احیای تالاب های کشور گفت: سازمان محیط زیست در راستای اجرای برنامه های قانونی اقدام به ابلاغ اعتبار جهت برنامه های احیایی و حفاظت از تالاب های استان کرده و در بخش بین المللی نیز کنوانسیون رامسر، سه تالاب انزلی، امیرکلایه و بوجاق در استان به روز رسانی شده و به زودی در سایت کنوانسیون بارگذاری خواهد شد.
وی گفت: فرم های اطلاعات رامسر از سال ۲۰۱۶توسط کنواسیون بهروز رسانی شده و کشورهای کمی اطلاعات تالاب هایشان را بر اساس فرم های جدید در اختیار کنوانسیون قرار داده اند.
امینی خاطرنشان کرد: تالاب های استان گیلان به عنوان اولین استان کشور اطلاعات به روز را در اختیار کنوانسیون قرار داده که این اطلاعات پس از تایید کنوانسیون به صورت آنلاین برای علاقمندان در سطح جهان در دسترس است.
وی گفت: داده های موجود نشان دهنده عزم جدی مسئولان استانی و سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقاء وضعیت تالابهای استان گیلان است. در شرایطی که آمار نشان می دهد از سال ۱۹۰۰بیش از دو سوم تالاب ها در سطح جهان از دست رفته اند و این روند نابودی تالاب در سطح جهان همچنان ادامه دارد، این درحالیست که برنامه ها و اقداماتی در سطح استان گیلان در دست اقدام هستند که نوید دهنده بهبود وضعت تالاب ها در استان است.
نماینده دفتر حفاظت و احیای تالاب های کشور گفت: تعیین نیازآبی تالاب های امیرکلایه و بوجاق مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی و آزولا در تالاب های استان، برنامه آموزشی به خصوص در حوزه پسماند و بوم گردی، طبیعت گردی پایدار، مشارکت جوامع محلی، تله های رسوب گیر و تورهای زباله گیر و ... بخشی از اقدامات سازمان محیط زیست در جهت احیای تالاب های استان است و علاوه بر این قطعا حمایت های قانونی نیز برای جلوگیری از دست اندازی سودجویان در این خصوص حائز اهمیت است.
نظر شما :