رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان:
سازمان ها در کنار آگاهی باید نگرش زیست محیطی پیدا کنند
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان دکتر فریبرز جمالزاد فلاح در حاشیه برگزاری دومین کارگاه تدوین و اجرای برنامه ارتباطات، آموزش، مشارکت و آگاهی افزایی(سیپا) تالاب امیرکلایه، با بیان اینکه در حوزه محیط زیست با دو واژه «آگاهی» و «نگرش» رو به رو هستیم، اظهار کرد: آگاهی زمانی معنا پیدا می کند که نسبت به محیط زیست و مسائل و مشکلات آن مطلع هستیم، اما اقدامات عملی ما نسبت به آن آگاهی نگرش زیست محیطی را شکل می دهد.
وی با بیان اینکه جامعه ما نسبت به مشکل زباله آگاهی دارد، تصریح کرد: اگر تفکیک زباله را انجام دهیم و زباله ها را در محیط زیست رها نکنیم، آنگاه از نگرش زیست محیطی هم برخورداریم. در راستای حفاظت از محیط زیست سازمان ها نیز باید آگاهی و نگرش زیست محیطی پیدا کنند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان با تاکید بر لزوم برقراری پیوند میان آگاهی و نگرش زیست محیطی با وظایف سازمانی، متذکر شد: در گام بعدی باید آگاهی و نگرش فردی به آگاهی و نگرش بین بخشی تسری یابد و وظایف سازمانی را به فعالیت های بین بخشی مرتبط کنیم.
جمالزاد فلاح، حفاظت از محیط زیست را نیازمند تمرین و ممارست دانست و اضافه کرد: امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته و دوستدار محیط زیست دنیا، اقدامات حفاظتی به سمت حفاظت ذی نفعان محلی رفته است لذا باید به دنبال اجرای چنین پروژه های حفاظتی باشیم که بتواند سطح آگاهش و نگرش بین بخشی را افزایش دهد تا خروجی آن منجر به بهره مندی ذی نفعان از محیط زیست شود.
وی با اشاره به اجرای پایلوت پروژه مدیریت جامع زیست بومی تالاب بین المللی امیرکلایه، خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این پروژه ارتقای آگاهی و نگرش زیست محیطی به صورت بین بخشی و بر حسب وظایف سازمانی است.
سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با بیان اینکه رودخانه ها و تالاب ها مرجعیت مشکلات زیست محیطی در شمال کشور را دارند، گفت: تالاب از اکوسیستم منحصر به فردی برخوردار است و حوزه های اقتصادی و اجتماعی منطقه را درگیر می کند لذا پرداختن به موضوع تالاب به منظور ارتقای آگاهی و نگرش زیست محیطی با رویکرد وظایف سازمانی و بین بخشی می تواند راهگشای این حوزه باشد.
وی بسیاری از قوانین را ناشی از عرف جامعه دانست و عنوان کرد: قوانین عرفی برخاسته از متن جامعه است لذا در مسائل مربوط به تالاب نیز بسیاری از قوانین عرفی وجود دارد، اما اجرای این قوانین وابسته به یک دستگاه خاص بوده و برای مردم و ذی نفعان قابل دسترسی نیست.
جمالزاد فلاح با اشاره به پیشینه پردازی پروژه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیرکلایه در راستای شناسایی قوانین عرفی حفاظتی، خاطرنشان کرد: عرف جوامع محلی برای حفاظت از تالاب این قابلیت را دارد که تبدیل به قانون شود و این قانون می تواند در کنار حفظ محیط زیست، ذی نفع بودن مردم و دستگاه ها را مراعات کند
نظر شما :