نشست تخصصی به مناسبت روز جهانی مقابله با آثار جنگ و درگیری های مسلحانه بر محیط زیست
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان نشست تخصصی به مناسبت روز جهانی مقابله با آثار جنگ و درگیری های مسلحانه بر محیط زیست روز چهارشنبه مورخ ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۸ در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت برگزار شد .
در شروع این نشست سخنران دانشجویی به ضرورت موضوع و بیان مسئله پرداخت .
در ابتدای ایننشست محمدی چیرانی تلاش نمود با توجه به معاهدات نظیر کنوانسیون چهارم صلح لاهه و کنوانسیون های چهارگانه ژنو و کنوانسیون انمود و کنوانسیون ممنوعیت استفاده از سلاح متعارف خاص و همچنین اساسنامه دیوان به همراه پروتکل های ملحق به این کنوانسیون ها با نگاه ویژه به اثار جنگ بر محیط زیست مورد توجه قرار بگیرد و همچنین سلاح های بیولوژیک و شیمیایی و هسته ای با توجه به کنوانسیون های مربوط به آن ها مورد ارزیابی قرار بگیرد .
در ادامه ی این جلسه نیز دکتر قنبری به بررسی اثرات محیطزیستی ناشی از جنگها پرداختند . در این بخش ابتدا به تشریح ویژگیها و اجزای محیطزیست، اکوسیستم، منابع، آلودگیها و مفاهیم پایه محیطزیست اشاره شد. در ادامه با طبقهبندی آثار جنگ بر محیطزیست نمونههای موردی این اثرات در هر طبقه مورد بحث قرار گرفت. همچنین اثرات محیطزیستی ساخت و استفاده از انواع سلاحها، استراتژیهای جنگی و مدیریت ضایعات ابزارهای جنگی به تفکیک مورد نقد و بررسی قرار گرفته و اثرات جنگهای گذشته به عنوان مثالهای موردی در هر بخش ارائه شد . سپس اثرات بزرگ مقیاس ناشی از فعالیتهای جنگ همچون اثر گلخانهای ، افت ازن استراتوسفری و زمستان هستهای به همراه آلایندههای تاثیرگذار در هر گروه تشریح شد و در پایان به مواردی جهت به حداقل رساندن اثرات محیطزیستی برای آینده اشاره شد .
و در پایان دکتر مجتبی کاسی نرگسی مدیر گروه حقوق موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت به جمع بندی موضوعات مطروحه پرداختند و در خصوص ضرورت و اهمیت مطالعات میان رشته ای حقوق جنگ ، حقوق بشردوستانه , حقوق بشر ، حقوق محیط زیست تاکید داشته و نیز متذکر شدند که جامعه حقوقی می توانند مسئولیت حفظ و بقای محیط زیست را با استفاده از ابزار و ساز و کارهای قانونی و همکاری محیط های علمی بر عهده گرفته و از آسیب های زیست محیطی جلوگیری نمایند
نظر شما :