رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان:
تولید محصولات فناورانه و تجاریسازی دانش از اولویتهای مهم جهاددانشگاهی است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان دکتر فریبرز جمالزاد در حاشیه دیدار با نماینده لنگرود اظهار کرد: جهاددانشگاهی براساس وظایف ذاتی در سه محور آموزش، پژوهش و فرهنگ خدمت میکند، در طی این چهل سال نیز برحسب شرایط زمانی کشور و نیازهایی که وجود داشته، با تمام توان اقداماتی را ارائه کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی گیلان افزود: اما در چهارمین دهه از فعالیتهای این نهاد، جهاد در حوزه پژوهش به دنبال طرحهای فناورانه است، در حوزه آموزش نیز آموزشهای مهارتی را دنبال میکند؛ در حوزه فرهنگ تبیین و مشخص کردن بر افکاری که منجربه تداوم افکار انقلاب میشود، تمرکز دارد.
وی با بیان اینکه در بحث پژوهش طبق نقشه جامعه علمی کشور و سند توسعه پنج ساله برنامهریزی انجام میگیرد، گفت: اگر بخواهیم نگاهی گذرا به این دو سند داشته باشیم در می یابیم که برای تولید محصولات فناورانه باید راههایی را انتخاب کنیم که کوتاه مدت باشند.
جمالزاد ادامه داد: جهاددانشگاهی به صورت هدفمند در مسیر تولید دانش و فناوری و همچنین تجاریسازی پژوهشها قرار گرفته و در راستای تولید محصولات فناورانه مطابق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همچنین تولید دانش داخلی و تحقق جهش تولید گامهای اساسی را برداشته است.
رئیس جهاددانشگاهی گیلان بیان کرد: اکنون در اهداف عالیه جهاددانشگاهی مهمترین مسئله تولید محصولات فناورانه و تجاریسازی دانش است زیرا معتقدیم بعد از سه دهه تلاش در راستای تالیف مقالات متعدد و دانشافزایی باید به مرحله تولید فناوری برسیم چراکه اعتقاد داریم تولید فناوری و تبدیل آن به محصول میتواند مسیر اشتغالزایی و بیکاری را کوتاه کند.
وی با اشاره بر آموزشهای مهارتی که منجربه اشتغال میشود، تصریح کرد: رونق اشتغالزایی و تبدیل فناوری به محصول، نیاز ویژه به مهارت آموزی دارد، مهارتهای تخصصی که در راستای تولید دانش و تجاری سازی محصول باشد. در این راستا جهاددانشگاهی برای اینکه آموزشهای کوتاه مدت را تقویت کند اقدام به تقویت زیرساختهای مراکز آموزش کوتاه مدت کرده بطوریکه حدود 70 درصد این مراکز مهارت محور هستند که در راستای رسالتهای پژوهشی جهاددانشگاهی مبنی بر تولید محصولات فناورانه و تجاری سازی دانش فعالیت میکنند.
جمالزاد با بیان اینکه آموزشهای کوتاه مدت جهاددانشگاهی در راستای تولید اشتغال و تجاریسازی محصولات برنامه ریزی شده است، افزود: در حوزه فرهنگی، باور انقلابی در مجموعه جهاددانشگاهی وجود دارد که در جهت استمرار روحیه جهادی فعالیت میکند. لذا اگر قرار است به کوتاه کردن مسیر تولید دانش و تجاری سازی آن، تولید اشتغال، نگاه مهارتی به حوزه اشتغال دست یابیم نیازمند یک روحیه مستمر انقلابی و جهادی هستیم.
رئیس جهاددانشگاهی گیلان بیان کرد: تقویت فرهنگ جهادی در کشور یکی از اهداف اصلی جوزه فرهنگی جهاددانشگاهی است و در این راستا فراتر از حوزه دانشگاهی اقدام میکنیم زیرا اعتقاد داریم که برای تولید اشتغال، جهش تولید، تولید محصول و فناوری نیاز به زیرساختهای تخصصی مهارتی، شرکتهای فناورانه در کنار روحیه انقلابی داریم.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حال حاضر دارای دو طرح فناورانه است، اضافه کرد: در طی دو سال اخیر با عنایت مقام معظم رهبری سالانه مبلغ 15 میلیون یورو از محل صندوق ارزی کشور به طرحهای فناورانه جهاددانشگاهی اختصاص یافته که جهاددانشگاهی گیلان نیز توانسته دو طرح فناورانه که منجربه تولید محصول و انعقاد قرارداد شده، داشته باشد.
جمالزاد خاطرنشان کرد: طرح فناورانه جداسازی آب همراه نفت با شرکت فلات قاره در قشم در حال اجراست که محصول آن آب سالم قابل برگشت به شرکت نفت است؛ طرح دوم ما سنجش از راه دور با پهبادهاست که برای ارتفاع سنجی و ارزیابی فاصله از راه دور کاربرد دارد و در کمتر از یکسال عملیاتی میشود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان ادامه داد: در طرح اول با اعتبار 550 میلیون تومان در قالب قرارداد با شرکت گسترش نوسازی هزینه شد و امروز ارزش آن طرح به ۳۲ میلیارد تومان رسیده، در طرح فناورانه دوم نیز که مبتنی بر فناوری لیدارهاست که با تکنولوژی سنجش از راه دور لیدار کار بر روی پهبادهای بومی انجام میگیرد.
وی با اشاره به تحصیل بیش از 3200 دانشجو در مراکز آموزش بلندمدت جهاددانشگاهی گیلان در مقاطع کاردانی، کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، گفت: در حال حاضر در استان چهار مرکز علمی کاربردی در شهرهای رشت، انزلی، رودسر و لنگرود و یک موسسه آموزش عالی در مرکز استان را داریم که براساس پتانسیل پژوهشی و آموزش مهارتی جهاددانشگاهی فعالیت میکنند.
جمالزاد با اشاره به فعالیت پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی گفت: به جهت استقرار این پژوهشکده در گیلان، با ظرفیت مراکز آموزشی بر جذب دانشجویان عمران محیط زیست متمرکز است، به عبارتی نگاه همزمان آموزش و پژوهش در این مجموعه با دقت دنبال میشود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان در خصوص برنامههای این نهاد در سطح استان، بیان کرد: در جهاددانشگاهی گیلان با توجه به آمایش انجام شده در سطح استان، متناسب با پتانسیلهای هر منطقه برنامهریزیهایی برای توسعه خدمات جهاددانشگاهی در مناطق شرق، غرب، جنوب، شمال و مرکز استان صورت گرفته است. برای لنگرود به این نتیجه رسیدیم که قطب فعالیتهای آموزش مهارتی شرق استان در مرکز علمی کاربردی این شهرستان متمرکز کنیم تا انشاالله با تقویت زیرساختها و همیاری و حمایت سایر مسئولین به این مهم دست یابیم.
نظر شما :