در نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی و استاندار گیلان مطرح شد؛
توان بالای جهاددانشگاهی برای اجرای طرح احیای تالاب انزلی/ آمادگی برای راهاندازی مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی گیلان و به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، ظهر امروز (9 مهرماه) در نشست مشترک با دکتر ارسلان زارع استاندار گیلان در محل استانداری با اشاره به ظرفیتهای این نهاد در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی و فناورانه اظهار کرد: واحدهای استانی جهاددانشگاهی با توجه به ظرفیتهای بومی فعالیتهای تخصصی را به صورت هدفمند دنبال میکنند.
وی افزود: علاقهمند هستیم جهاددانشگاهی گیلان و پژوهشکدهی محیط زیست در حوزهی پسماند با پژوهشهایی که انجام دادند، مرجع باشند.
دکتر طیبی با اشاره به اینکه فناوری لازم جهت ساخت زبالهسوز در کشور وجود دارد، گفت: اگر مطالعات لازم انجام گیرد، نباید دانش آن پیچیده باشد؛ ممکن است خرید آن منطقی به نظر برسد، اما براساس ظرفیتهای جهاددانشگاهی امکان ساخت آن در کشور وجود دارد. ضرورت الگوبرداری هم وجود ندارد، چون تخصص کامل آن وجود دارد؛ لذا با مطالعهی کوتاه میتوان به فناوری تولید آن دست یافت. در ساختن کورهی زباله سوز در داخل کشور ظرفیت داریم، بنابراین باید از همهی ظرفیتهای داخل برای ساخت آن بهره برد.
رییس جهاددانشگاهی در خصوص اقدامات تخصصی انجامگرفته در حوزهی «تصفیهی پسابهای صنعتی» و «آب همراه نفت و نمک زدایی»، تصریح کرد: برای اینکه نفت به پالایشگاه جهت مصارف یا صادرات برسد، باید آب و آبنمک از نفت جدا شود؛ تحقیقات نشان داده که هر چقدر چاه نفت عمیقتر باشد، حجم آب و آبنمک هم بیشتر خواهد شد؛ در این راستا پژوهشگران پژوهشکدهی محیط زیست طی فرآیندی موفق به جداسازی ناخالصیهای مذکور شدند.
وی ادامه داد: همواره پسابهای صنعتی بهجا مانده از فرآیند مذکور، خود چالش بزرگی برای محیط زیست بوده که پژوهشگران ما توانستند آب و آبنمک موجود را به قابلیت استفاده در کشاورزی و همچنین خود صنایع برسانند.
دکتر طیبی اضافه کرد: آب همراه نفت یک مبحث استراتژیکی برای کشور است و باید آب و آبنمک در دو مرحله جدا شود؛ دانش و فناوری آن نیز در دست است تا برای مصارف کشاورزی قابل استفاده شود. با توجه به اینکه کشور مشکل آب دارد، بهتر است که این آب به فرآیند استفاده وارد شود؛ این پروژه با موفقیت انجام شده و دنبال عقد قرارداد در جنوب هستیم.
رییس جهاددانشگاهی گفت: در بحث چای علاقه داشتیم کمک کنیم تا این بوتهی چای با بهرهوری، کیفیت و چینش بالاتر انجام گیرد. همچنین تبدیل برگ سبز به چای از دیگر پیشنهاداتی است که در این حوزه هم اگر حمایتهای لازم از طرف استان باشد، حاضر به کار مشترک هستیم.
وی با بیان اینکه ما آمادگی تاسیس مرکز تحقیقات و درمان سرطان گوارش را در گیلان داریم، ادامه داد: جهاددانشگاهی در زمینهی سرطان سینه بسیار خوب عمل کرده است، لذا با وجود ظرفیتهای لازم علاقهمند هستیم که در منطقهی آزاد انزلی مرکز تحقیقات سرطان گوارش را راهاندازی کنیم تا در صورت نیاز به واردات با چالش مواجه نشویم؛ بر این اساس امیدواریم با حمایت شما بتوانیم در حوزهی سرطان گوارش خدمات خوبی را به مردم و کشور ارایه کنیم.
نقش موثر جهاددانشگاهی در تحقق خوداتکایی ملی
دکتر ارسلان زارع استاندار گیلان نیز در این نشست مشترک ضمن قدردانی از مجموعه فعالیتهای جهاددانشگاهی در استان، اظهار کرد: در دورهی بیش از هفت ماهه که از شیوع کرونا میگذرد، گیلان بعد از قم اولین استانی بود که درگیر این بیماری شد؛ لذا تاکید داشتیم که هر کدام از دستگاهها در حیطهی خود خدماتی داشته باشند تا آسیبها به حداقل برسد و تلاشهای خوبی هم صورت گرفت.
وی با اشاره به اقدامات انجامگرفته در حوزهی پسماند، افزود: بهسبب تاثیرگذاری جهاددانشگاهی و گسترش فعالیتهای آن در حوزهی پژوهش، آموزش، پیوند علم و دانش با صنعت و همچنین فعالیتهای فناورانهای که در کشور انجام داده، میتواند با ظرفیت پژوهشکدهی محیط زیست جهاددانشگاهی در حوزهی پسماند نیز اقدامات ارزندهای انجام دهد.
استاندار گیلان با بیان اینکه هدف از انجام فعالیتهای فناورانه رسیدن به خوداتکایی ملی است، ادامه داد: عملا موسسات دانشگاهی میتوانند با کاربردیکردن پژوهشها ما را به این استقلال برسانند؛ همچنین جهاددانشگاهی با ظرفیتهایی که دارد میتواند در این زمینه نیز نقشآفرین باشد.
دکتر زارع با اشاره به اینکه حاصل پیوند علم و دانش و تولید و اشتغال با صنعت خوداتکایی است، بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان در خلق مولفهی توسعه یافتگی و درآمد سرانهی مردم بسیار نقش دارند؛ حرکتهای خوبی در سالهای اخیر اتفاق افتاده که زمینههای خوداتکایی را فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: در حوزهی پسماند، دولت توجه ویژهای به استانهای شمالی دارد و عملا میزان اعتباری که پیش بینی کردیم نسبت به سالهای گذشته بی سابقه است؛ لذا از طرحهای جدیدی که بتواند در این راستا کمککننده باشد، استقبال میشود.
استاندار گیلان ادامه داد: در گیلان ظرفیت فراتری از پسماند وجود دارد که تالاب انزلی یکی از همین موارد است. با کلیات طرح احیای تالاب موافقت شده و بالغ بر ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز پیش بینی شده و با توجه به اینکه وقتی ظرفیت لازم در جهاددانشگاهی استان وجود دارد، میتواند ذینقش باشد.
وی چای را از دیگر ظرفیتهای استان دانست و خاطرنشان کرد: در حوزهی چای هم برای کارهای پژوهشی، تحقیقاتی و بهره وری و میزان تولید چای، حتی کیفیت بخشی ماشین آلات حوزهی چای هم حمایتهای لازم انجام میگیرد.
دکتر زارع با اشاره به اقدامات تخصصی در حوزهی «تصفیه پسابهای صنعتی» و «آب همراه نفت» و «نمک زدایی»، بیان کرد: اخیرا بازدیدی از این طرح داشتیم و از بابت صدور مجوزها و تامین اعتبار مشکلی نداریم.
نظر شما :