برگزاری کارگاه مبانی سواد رسانه در خانواده

۰۷ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۱۵ کد : ۲۶۲۹۲ اخبار اخبار مراکز
به مناسبت هفته پژوهش نخستین کارگاه آموزشی برخط "مبانی سواد رسانه ای در خانواده " به همت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی رشت بر گزار شد.
برگزاری کارگاه مبانی سواد رسانه در خانواده

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در این کارگاه برخط  ۲ ساعته که بیش از  ۳۰ شرکت کننده در سامانه امجد حضور داشتند، در باره ضرورت و اهمیت سواد رسانه ای در جامعه به ویژه نهاد خانواده گفتگو و تبادل نظر شد.

سیده فهیمه هاشمی از مدرسان حوزه علوم ارتباطات و کارشناس ارشد رسانه با اشاره به بمباران اطلاعاتی در عصر کنونی و ظهور رسانه های دیجیتال و فناوری های نوین ارتباطی ، دانش و سواد رسانه ای را از ضروریات مهم برای خانواده ها دانست.

وی گفت :  فهم لایه های پنهانی پیام ، مهارت و توانایی تشخیص اطلاعات درست از غلط ، تجزیه و تحلیل و نگاه نقادانه به محتوا در فضای مجازی به افراد کمک می کند تا در گزینش اطلاعات آگاهانه و هوشمندانه اقدام کنند.

این مدرس دانشگاه ، داشتن رژیم مصرف رسانه  برای استفاده درست از اینترنت و فضای مجازی  را جزو ضروریات دانست و افزود : افراط و بی هدفی در این فضا از موارد آسیب زایی است که متاسفانه در جامعه به وفور دیده می شود.

سیده فهیمه هاشمی با اشاره به دوران کرونا و تغییر سبک زندگی گفت : مردم در یکسال اخیر بیشتر  و البته جدی و با هدف تر به فضای دیجیتال روی آورده اند و به اصطلاح شهروند دیجیتال شده اند و اکثر برنامه های زندگی اشان از جمله آموزش و خرید در این بستر انجام می شود.

وی هوشمندی خانواده ها برای مراقبت خود و فرزندانشان را در این فضا مهم دانست و افزود: خانواده ها باید در حوزه دیجیتال یعنی نحوه استفاده از تکنولوژی و سواد رسانه ای یعنی مهارت تشخیص و تحلیل محتوا ، چند گام از فرزندان خود جلوتر باشند و با ایجاد محیطی دوستانه بر آنان نظارت ، کنترل و مراقبت کنند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به  پدیده ها و چالش هایی مانند" مومو" ، تاکید کرد : فضای مجازی به هیچ عنوان جای اعتماد و دوستی نیست و خانواده ها باید به فرزندانشان " نِتبُرن" را یاد بدهند " تا در شبکه های مجازی، نام و نام خانوادگی ، تلفن و شماره تماس، برنامه روزانه زندگی و درسی ، رمز و پسورد عبور و نشانی منزلشان را در اختیار کسی قرار ندهند.

تاریخچه و وضعیت کنونی سواد رسانه ای در دنیا و ایران ، میزان دانش خانواده ها، وضعیت آموزش از طریق نهادهای مختلف و نظارت بر این امور و همچنین دیگر موانع و راهکارها برای ارتقای سواد رسانه ای در جامعه  از مواردی بود که در این کارگاه گفتگو و بحث شد.

شرکت در این کارگاه آموزشی، برای عموم آزاد و رایگان بود.


( ۲ )

نظر شما :