در نشست نقد و بررسی کتاب مطرح شد؛

صعود چهل‌ ساله»؛ گامی برای اصلاح تصویرسازی غلط دشمنان از انقلاب

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۰:۵۴ کد : ۲۷۹۶۸ اخبار فرهنگی
جانشین بسیج اساتید گیلان، استناد به آمارهای بین المللی را نقطه قوت کتاب «صعود چهل‌ ساله» دانست و گفت: در نخستین گام باید تصویرسازی غلط از کشور و نظام و ملت را اصلاح کنیم.
صعود چهل‌ ساله»؛ گامی برای اصلاح تصویرسازی غلط دشمنان از انقلاب

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان نشست نقد و بررسی کتاب «صعود چهل‌ ساله» اثر سید محمد راجی و سید محمدرضا خاتمی در قالب طرح ملی فصل سخن(سلسله نشست های نقد و بررسی کتب علوم انسانی) از سوی معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان امروز، ۲۱ بهمن برگزار شد.

حسین بهمنش، جانشین بسیج اساتید استان گیلان در این نشست، با بیان اینکه کتاب «صعود چهل‌ ساله» تلاش دارد میزان دستیابی جمهوری اسلامی ایران به آرمان های متعالی از قبیل عدالت، استقلال، آزادی، معنویت، کرامت زن، مردم سالاری دینی و گسترش رفاه عمومی را مورد کنکاش قرار دهد، اظهار کرد: متن کتاب مروری بر دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی براساس آمارهای بین المللی مورد تأیید سازمان های جهانی است که نقطه قوت کتاب محسوب می شود.

وی ارجاع به منابع سازمان ملل متحد، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و... را یکی از شاخصه های اصلی کتاب «صعود چهل ساله» دانست و افزود: همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، دشمنان این کشور و این نظام همواره با تصویرسازی اشتباه علاوه بر منحرف کردن افکار ملت ایران، سعی می کنند تصویری غلط از ایران را به جهان منتشر کنند.

جانشین بسیج اساتید گیلان، با بیان اینکه تصویرسازی اشتباه یک ملت در مورد خودش هم در جهت گیری های امروز و هم در راهبردهای آینده اثرگذار است، تصریح کرد: در نخستین گام باید این تصویرسازی اشتباه از کشور و نظام و ملت را اصلاح کنیم لذا نویسندگان کتاب «صعود چهل ساله» براساس شاخص های توسعه جهانی، درآمد ناخالص ملی، تولید ناخالص داخلی و شاخص های توسعه انسانی به دسته بندی دستاوردهای انقلاب پرداخته اند.

بهمنش، با بیان اینکه پیشرفت‌ها و دستاورد‌های ایران اسلامی در چهار دهه گذشته بنابر آمار‌های بین المللی نشانگر موفقیت‌های جمهوری اسلامی علیرغم همه مشکلات و کمبودهاست، عنوان کرد: این کتاب ثمره تلاش حدود ۷۰ نفر از نخبگان و محققین حوزوی و دانشگاهی و مطالعه بیش از ۱۷ هزار ساعت است که در ۹ فصل در دسترس مخاطبان قرار دارد.

وی استقلال، گسترش عدالت اجتماعی، گسترش برخورداری های عمومی، عزت و اقتدار، پیشرفت های زیرساختی، پیشرفت صنعتی، پیشرفت در معنویت، کرامت زن و آزادی و مردم سالاری را از جمله فصول کتاب «صعود چهل ساله» دانست و گفت: این کتاب می تواند پاسخ خوبی برای بسیاری از پرسش‌های متداول امروز جوانان باشد.

این مدرس دانشگاه، با اشاره به تفاوت خدمات با دستاوردها، اضافه کرد: همه نظام ها به خودی خود خدمات مختلفی را به جامعه ارائه می کنند، اما دستاورد آن ملاحظات ویژه یک کشور و نظام است که در نتیجه آن یک افتخار به دست می آید لذا براساس نظر بسیاری از اندیشمندان و محققین، «استقلال» یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است که در حوزه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شکل گرفت؛ اگرچه در حوزه استقلال اقتصادی و استقلال سایبری کارهای نکرده زیادی داریم، اما تحقق استقلال به برکت جمهوری اسلامی غیر قابل کتمان است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر بیرون راندن استعمارگران و قطع دخالت های خارجی، استقلال عملکردی در زمینه سپردن امور به کاردانان وطن خواه امین را نیز کسب کرده است، یادآور شد: منویات رهبر انقلاب در زمینه استقلال فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، خودکفایی ملی و بومی سازی تولیدات بر استقلال تاکید دارد.

بهمنش، با اشاره به اهمیت استقلال اقتصادی در بی اثر کردن تحریم ها، خاطرنشان کرد: مادامی که استقلال اقتصادی نداشته باشیم و چشم ما به دست بیگانگان باشد، تحریم ها اثرگذار خواهد بود.

وی حکومت پهلوی پدر و پسر را تنها حکومت وابسته و دست نشانده در تاریخ ایران دانست و تصریح کرد: ۲۴ هزار مستشار آمریکایی در ایران ساکن بودند و از ایرانیان حق توحش دریافت می کردند که بسیار حقیرانه بود، اما به برکت انقلاب اسلامی همه این مستشاران از کشور خارج شدند و قطع وابستگی اتفاق افتاد.

جانشین بسیج اساتید گیلان، وابستگی فرهنگی را از جمله پیامدهای شوم حکومت پهلوی در ایران دانست و ادامه داد: نمی توان منکر وجود فساد و بند و باری در جامعه شد، اما القا و ترویج فساد در دوره پهلوی نمود بیشتری یافت. در سایه انقلاب اسلامی از دوران سیاه تحقیرشدگی فرهنگی و سیاسی نجات یافتیم و دست آمریکایی ها را از کشور کوتاه کردیم.

این مدرس دانشگاه، با بیان اینکه از منظر کتاب «صعود چهل ساله» گسترش عدالت اجتماعی بعد از انقلاب قابل مقایسه با دوران پهلوی نیست، اضافه کرد: میزان تحقق برابری اجتماعی روند مثبتی داشته و اگرچه در دهه اخیر با مشکلاتی مواجه هستیم، اما این روند همچنان ادامه دارد؛ متاسفانه کاستی های موجود در حوزه عدالت اجتماعی ناشی از ناکارآمدی دولت ها و ضعف در پیاده سازی نگاه انقلابی است.

وی از رشد چهار برابر تولید مواد غذایی در کشور به استناد آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: تولید ۱۰ برابری پروتئین روزانه با وجود شرایط تحریم، نشان دهنده دستاوردهای گسترش برخورداری های عمومی است.

بهمنش، با اشاره به افزایش چشمگیر تحصیلات ابتدایی، متوسطه و آموزش عالی، خاطرنشان کرد: شاخص امید به زندگی نیز از ۵۰ سال به ۷۵ سال رسیده است و با کاهش مرگ و میر کودکان مواجه هستیم. همچنین ایران رتبه نخست ارزان ترین آب آشامیدنی در دسترس را در جهان دارد که نشان دهنده توجه به امکانات و ظرفیت های داخلی است.

جانشین بسیج اساتید گیلان، با بیان اینکه ایران در حوزه شاخص های توسعه انسانی رتبه نخست را در کل دنیا دارد، اظهار کرد: در عرصه مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر و اعتماد به فناوری های داخلی حوزه نظامی جزو برترین های جهان هستیم که در این کتاب به آنان پرداخته شده است.

وی با اشاره به شأنیت سخیف و مبتذل زنان در دوران پهلوی، افزود: به برکت انقلاب اسلامی سهم زنان در عرصه های مختلف علمی و اجرایی و مدیریتی افزایش یافته و این حضور همراه با حفظ کرامت و به دور از نگاه ابزاری و بهره برداری جنسی است.

این مدرس دانشگاه، با بیان اینکه انقلاب اسلامی بن بست فکری و حماقت نظری درباره حکومت موروثی شاه را شکست داد و انتخاب حکومت را بر عهده مردم گذاشت، خاطرنشان کرد: امروز به برکت استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی روز پای خودمان هستیم و دشمنان نمی توانند این دستاوردها را مخدوش کنند.

 علاقه‌مندان به دیدن ویدئوی این نشست می توانند به آدرس roytab.ir/۴۰sale مراجعه کنند.


( ۶۱ )

نظر شما :