چشم انداز آموزش عالی در جهاددانشگاهی حرکت در مسیر کارآفرینی دانش آموختگان است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان سرپرست موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه چشم انداز حوزه آموزش عالی در جهاددانشگاهی حرکت در مسیر کارآفرینی و اشتغال دانش آموختگان پی ریزی شده است، گفت: باید فارغ التحصیلانی کارآفرین، مستقل و متکی بر توان های کاربردی و روزآمد تربیت شوند.
دکتر محمدعلی رحیمی پور، وجه تمایز موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان با سایر موسسات و دانشگاه ها را تلفیق آموزش، پژوهش و مهارت تخصصی دانست و اظهار کرد: نقشه جامع علمی کشور که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و مشخص کننده جهت گیری ها و اولویت ها در مسیر آموزش، پژوهش و فناوری است، ماموریت ویژه ای برای جهاددانشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی کشور در نظر گرفته است.
وی مشارکت در توسعه آموزش های تخصصی نوین و مهارت های پیشرفته با تاکید بر نیازهای کشور، ساماندهی نظام هدایت شغلی و توانمندسازی دانش آموختگان در حوزه های منتخب، ارتقای فرهنگ کارآفرینی و روحیه خودباوری و ترویج الگوهای موفق علم و فناوری را از جمله ماموریت های علمی جهاددانشگاهی دانست.
سرپرست موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه چشم انداز حوزه آموزش عالی در جهاددانشگاهی حرکت در مسیر کارآفرینی و اشتغال دانش آموختگان پی ریزی شده است، تصریح کرد: برای نیل به این مقصود، هم افزایی ظرفیت ها و توانمندی های حوزه های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، کارآفرینی و اشتغال صورت پذیرفته و توسعه دوره های آموزش های تخصصی و مهارت محور بر مبنای تقاضاها، ظرفیت ها و مزیت های موجود در استان طرح ریزی شده است.
رحیمی پور عنوان کرد: پیشگامی در انجام طرح های مورد نیاز دستگاه های اجرایی استان گیلان، حمایت از اجرای طرح های اشتغال زا، حمایت از رویدادهای کارآفرینی و کسب و کارهای نوپا، هدایت پروژه ها، پایان نامه ها و رساله ها در راستای حل مسائل کاربردی منطقه و کشور و پیاده سازی نظام جامع هدایت شغلی دانشجویان(شامل استعدادیابی، خلق ایده، پرورش خلاقیت، نوآوری و مهارت) از سابقه طولانی در مجموعه جهاددانشگاهی گیلان برخوردار است.
وی با اشاره به بالا رفتن شمار فارغ التحصیلان دانشگاه ها، افزایش بیکاری و تحولات تکنولوژیک در سطح منطقه و جهان، گفت: امروز لازم است دانشجویان پس از فراغت از تحصیل و در مواجهه با بازار کار از توانمندی های لازم برخوردار باشند.
سرپرست موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه دوره حاکمیت الگوی تفکیکی و حافظه مدار و رویکرد صرفا آموزشی در دانشگاه ها سپری شده است، خاطرنشان کرد: امروزه تلفیق آموزش و پژوهش هم کافی نیست و ضروریست مهارت های لازم و مرتبط با رشته تحصیلی به دانشجویان عرضه شود؛ در این صورت می توان امیدوار بود فارغ التحصیلانی کارآفرین، مستقل و متکی بر توان های کاربردی و روزآمد تربیت خواهند شد.
رحیمی پور، موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان را اولین موسسه غیرانتفاعی آموزش عالی در استان گیلان دانست که به پشتوانه شبکه علمی وسیع شناخته شده در سطح کشور شامل نشریات علمی - پژوهشی، گروه های پژوهشی، مراکز خدمات تخصصی، پژوهشکده ها، پژوهشگاه ها، مراکز رشد، مراکز نوآوری و شکوفایی و پارک های علم و فناوری، پژوهشکده محیط زیست، مرکز آموزش کوتاه مدت، سازمان دانشجویان ایران، سازمان تجاری سازی، فناوری و اشتغال(ستفا)، مرکز اطلاع رسانی بازار کار، مرکز افکارسنجی دانشجویان و خبرگزاری دانشجویان قابلیت پرورش و هدایت شغلی نیروهای توانمند در زیرگروه های فنی و مهندسی و علوم انسانی را داراست.
وی اضافه کرد: موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان به منظور حاکم کردن الگوی تلفیقی آموزش، پژوهش، مهارت و تربیت، اتصال آموزش بلندمدت با شبکه آموزش کوتاه مدت، همگام سازی رشته های موجود با ظرفیت ها و نیازهای بومی و نیاز بازار کار و اتخاذ تدابیر مهارت آموزی برای دانشجویان را در دستور کار خود قرار داده است.
سرپرست موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی گیلان، از برگزاری چندین دوره آموزش مهارت های تخصصی و نرم افزاری برای دانشجویان توسط گروه های آموزشی این موسسه خبر داد و خاطرنشان کرد: این دوره ها مورد استقبال دانش آموختگان سایر دانشگاه ها نیز قرار گرفته است که اکنون جویای کار هستند و یا در بازار کار، مشغول به فعالیت تخصصی می باشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۴۰۰ عنوان دوره تخصصی کوتاه مدت در معاونت آموزشی جهاددانشگاهی گیلان تدوین شده است، عنوان کرد: این امکان مناسبی برای یادگیری مهارت، کارآموزی، تجربه اندوزی و کشف استعدادها و روحیات شغلی دانشجویان آموزش عالی در رشته های مختلف محسوب می شود تا چنانچه به دنبال انتخاب حرفه ای مرتبط با تحصیلات خود در آینده می باشند باید مجهز به مهارت های تخصصی پیرامون رشته خود باشند.
رحیمی پور، به تداوم فعالیت های موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی در دوره بیماری کرونا اشاره کرد و یادآور شد: جهاددانشگاهی با تقویت زیرساخت ها و ایجاد ساختارهای لازم برای تولید محتوای آموزشی به صورت چندرسانه ای، توانسته است آموزش مجازی را در دوران همه گیری بیماری کرونا، بدون وقفه و به صورت موفقیت آمیز به انجام رساند.
نظر شما :