دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نشان خواجه نصیرالدین طوسی توسط واحدهای جهاددانشگاهی در حال برگزاری است

۰۳ آبان ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰ کد : ۳۷۱۷۹ اخبار فرهنگی
دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نشان خواجه نصیرالدین طوسی با هدف ترغیب و توانمندسازی دانشجویان در گفتمان‌های علمی و با شعار «مناظره، فرصتی برای یادگیری» توسط واحدهای جهاددانشگاهی در حال برگزاری است. همچنین این مسابقات در استان گیلان نیز توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان، به میزبانی دانشگاه پیام نور رشت و با همکاری دانشگاه گیلان، دانشگاه فرهنگیان، مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان، معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان، و برخی از مؤسسات غیر دولتی به‌صورت حضوری و بارعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته اول آبان‌ماه برگزار می‌شود. فاطمه فدایی، دبیر اجرایی مرحله استانی دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در گیلان، در خصوص نحوه برگزاری این دوره از مسابقات گفت: بر اساس آیین‌نامه مسابقات، شرکت دانشجویان در مسابقه مناظره گروهی است که هر گروه شامل چهار نفر دانشجو است. وی ادامه داد: پس از ثبت‌نام، اعضای تیم‌ها در کارگاه‌های توجیهی و آموزشی مسابقات شرکت کرده و بسته‌های آموزشی مسابقات با سرفصل‌های تفکر منطقی، الگوی استدلال منطقی و تشخیص مغالطات در اختیار آنان قرار گرفته است تا با فنون و روش‌های مناظره طبق مدل ISCD مسابقات مناظره به خوبی آشنا شوند. فدایی افزود: گزاره‌های مورد بحث در مسابقات موضوعات عمومی روز جامعه است و معمولاً قابلیت دفاع، هم در موضع موافق و هم موضع مخالف را دارند و تیم‌های برگزیده این مرحله از مسابقات، ضمن تجلیل، به مرحله منطقه‌ای راه خواهند یافت. وی با اشاره به اهمیت برگزاری این مسابقات افزود: حضور در صحنه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی امروزه اقتضا می‌کند که با فنون مناظره کاملاً آشنا باشیم. جهان امروز جهانی پر از افکار و اندیشه‌های متنوع و مکاتب گوناگون فکری است. انسان عصر حاضر در معرض افکار و فلسفه‌ها است. از طرفی با اصول کلی عقلی و منطقی در مباحث سروکار دارد. گروهی با قبول یکسری قضایای بدیهی و شیوه‌های خطاناپذیر استدلال‌های منطقی، دستیابی به بسیاری مجهولات را برای بشر امکانپذیر دانسته‌اند. گروهی دیگر، راه‌های ورود شک و تردید در همه افکار، اندیشه‌ها و اعتقادات را پیش روی انسان باز کرده‌اند. بی‌شک تنها در گرو بحث و مناظره است که می‌توان جایگاه واقعی انسان را درک کرد و در سایه گفت‌و‌گو است که می‌توان راه تشخیص حق از باطل را شناخت. پورمجیب، معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز رشت، در آئین افتتاحیه این مسابقات، ضمن ایراد خیرمقدم گفت: مناظرات دانشجویی یکی از راه های تقویت فن بیان، سطح علمی و افزایش معلومات دانشجویان است. گزاره‌های انتخاب شده، موضوعاتی حائز اهمیت و درخورِ نیاز جامعه است که بحث و تبادل اطلاعات در مورد آن‌ها، به نفع معلومات و دارایی تفکری دانشجویان است. وی با اشاره به اینکه این دوره از مسابقات تا پنجشنبه، ششم آبان ادامه دارد، گفت: در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در گیلان، ۱۶ تیم چهار نفره دانشجویی در قالب هشت گزاره به مناظره می‌پردازند و تیم‌های منتخب به مرحله بعدی راه خواهند یافت.
دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نشان خواجه نصیرالدین طوسی توسط واحدهای جهاددانشگاهی در حال برگزاری است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان  این مسابقات در استان گیلان توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان، به میزبانی دانشگاه پیام نور رشت و با همکاری دانشگاه گیلان، دانشگاه فرهنگیان، مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان، معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان، و برخی از مؤسسات غیر دولتی به‌صورت حضوری و بارعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته اول آبان‌ماه برگزار می‌شود.

فاطمه فدایی، دبیر اجرایی مرحله استانی دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در گیلان، در خصوص نحوه برگزاری این دوره از مسابقات گفت: بر اساس آیین‌نامه مسابقات، شرکت دانشجویان در مسابقه مناظره گروهی است که هر گروه شامل چهار نفر دانشجو است.

وی ادامه داد: پس از ثبت‌نام، اعضای تیم‌ها در کارگاه‌های توجیهی و آموزشی مسابقات شرکت کرده و بسته‌های آموزشی مسابقات با سرفصل‌های تفکر منطقی، الگوی استدلال منطقی و تشخیص مغالطات در اختیار آنان قرار گرفته است تا با فنون و روش‌های مناظره طبق مدل ISCD مسابقات مناظره به خوبی آشنا شوند.

فدایی افزود: گزاره‌های مورد بحث در مسابقات موضوعات عمومی روز جامعه است و معمولاً قابلیت دفاع، هم در موضع موافق و هم موضع مخالف را دارند و تیم‌های برگزیده این مرحله از مسابقات، ضمن تجلیل، به مرحله منطقه‌ای راه خواهند یافت.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این مسابقات افزود: حضور در صحنه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی امروزه اقتضا می‌کند که با فنون مناظره کاملاً آشنا باشیم. جهان امروز جهانی پر از افکار و اندیشه‌های متنوع و مکاتب گوناگون فکری است. انسان عصر حاضر در معرض افکار و فلسفه‌ها است. از طرفی با اصول کلی عقلی و منطقی در مباحث سروکار دارد. گروهی با قبول یکسری قضایای بدیهی و شیوه‌های خطاناپذیر استدلال‌های منطقی، دستیابی به بسیاری مجهولات را برای بشر امکانپذیر دانسته‌اند. گروهی دیگر، راه‌های ورود شک و تردید در همه افکار، اندیشه‌ها و اعتقادات را پیش روی انسان باز کرده‌اند. بی‌شک تنها در گرو بحث و مناظره است که می‌توان جایگاه واقعی انسان را درک کرد و در سایه گفت‌و‌گو است که می‌توان راه تشخیص حق از باطل را شناخت.

پورمجیب، معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز رشت، در آئین افتتاحیه این مسابقات، ضمن ایراد خیرمقدم گفت: مناظرات دانشجویی یکی از راه های تقویت فن بیان، سطح علمی و افزایش معلومات دانشجویان است. گزاره‌های انتخاب شده، موضوعاتی حائز اهمیت و درخورِ نیاز جامعه است که بحث و تبادل اطلاعات در مورد آن‌ها، به نفع معلومات و دارایی تفکری دانشجویان است.

وی با اشاره به اینکه این دوره از مسابقات تا پنجشنبه، ششم آبان ادامه دارد، گفت: در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در گیلان، ۱۶ تیم چهار نفره دانشجویی در قالب هشت گزاره به مناظره می‌پردازند و تیم‌های منتخب به مرحله بعدی راه خواهند یافت.


( ۱ )

نظر شما :