روایت دانشجویی حاج قاسم سلیمانی، از زبان مدافعان حرم گیلانی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان همزمان با برگزاری دومین رویداد ملی، دانشجویی بزرگداشت سیدالشهدای جبهه مقاومت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی توسط مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی، گفتوگوی صمیمانهای با علی محمودی و مهدی کاسی، دوتن از مدافعان حرم گیلان و با محوریت شناخت و تعامل بین نسلی از سوی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان گیلان، روز گذشته ۱۳ دیماه در صحن گلزار شهدای رشت انجام شد.
علی محمودی، بسیجی رزمنده با اشاره به نخستین دیدار خود با سردار حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: بنده توفیق داشتم در جمع رزمندگان دلیر گیلانی چندین مرحله در محضر سردار سلیمانی باشم و نخستین بار سال ۱۳۹۴ پس از عملیات ویژه برای آزادسازی شهرهای شیعه نشین نبل و الزهرا ایشان وارد جمع رزمندگان گیلانی شده و بیانات ارزشمندی ایراد فرمودند.
وی به تأثیرات وجود یک فرمانده در کارزار عملیاتی اشاره کرد و تصریح کرد: وجود مؤثر و پربرکت حاج قاسم برگرفته شده از شاکله دینی و اعتقادات پاک ایشان است. عنصر تأثیرگذار بر عموم مردم، پس از تقوای حاج قاسم، اخلاص عمل این شخصیت متقی است. ایشان کار را فقط برای خدا انجام میداد و همین اخلاص باعث شد که بر قلوب سیطره پیدا کند. سردار سلیمانی بحث کاریزمای اسلامی را در جبهه مقاومت بهصورت یک مکتب درآوردند.
محمودی با اشاره به تأثیرات شهادت سردار سلیمانی بر جامعه اذعان کرد: پس از شنیدن خبر شهادت ایشان در جستوجوی خاطرات و صحنههایی بودم که در کنار ایشان حضور داشتم. گرچه ما در مناسبتهای نظامی، ایشان را از دور میدیدیم اما وقتی که ایشان خیلی صمیمانه وارد جمع میشدند، همه تشریفات را کنار گذاشته و اولین توصیه وی توصیه اخلاقی بود و تاثیرات نگاه نافذ و حرکات منحصربهفردشان پس از شهادت ایشان برایمان مسجل شد. شهادت حاج قاسم مانند شیشه عطری بود که شکست و عطر آن در عالم فراگیر شد و برکت وجود ایشان پس از شهادت وی نیز استمرار داشته و به تعبیر مقام معظم رهبری، مکتب حاج قاسم در امتداد مکتب امام خمینی است.
این بسیجی رزمنده افزود: در حین عملیات آزادسازی دو شهر شیعهنشین نبل و الزهرا سوریه به فرماندهی سردار گیلانی شهید حقبین، سردار سلیمانی با رزمندگان گیلانی صحبت کردند. ایشان از همه رزمندگان کشورهای مختلف و رزمندگان ایرانی تشکر کردند و حقیقتاً نفوذ کلام ایشان تجدید قوا و انگیزهای قوی برای همه رزمندگان بود. یکی از حرکتهای عظیم سردار سلیمانی، تشکیل یک ارتش جهانی برای انقلاب مهدوی است.
وی با اشاره به دلایل محبوبیت سردار دلها، ابراز کرد: هنر ایشان آمیختهکردن جوهره رهبری با علم فرماندهی نظامی خود بود. اقدام سردار در بحث صدور انقلاب اسلامی، دیپلماسی مقاومت بود که بهعنوان یک ایده جدید مطرح کرده و در میدان عمل اجرا کرد. ویژگیهای برجسته اخلاقی ایشان موجب محبوبیت ایشان شده و وی را به الگویی بیبدیل در عموم جامعه تبدیل نمود.
محمودی افزود: مکتب حاج قاسم و اندیشه مقاومت جای کار و فعالیت بسیار دارد و نیازمند همت نخبگان، دانشجویان و عموم مردم است. نگاه حاج قاسم به فرهنگ، خانواده، سبک زندگی و غیره نگاه ویژهای بود و قطعاً این مکتب برای نسل جدید راهگشاست. برای هر نسل با هر مقطعی از زمان الگوهایی وجود دارد و در نسل ما ، امثال حاج قاسمها، شهدای مدافع حرم و غیره الگوی بسیار ارزشمندی هستند و بررسی و تمسک به آموزههای مکتب سلیمانی، خود وحدت و انسجام ملی را دربرخواهد داشت.
*شهادت سردار سلیمانی، مُهری بر گفتمان مقاومت بود.*
در ادامه این نشست صمیمانه، مهدی کاسی، مدافع حرم با بیان اینکه بنده در سال ۱۳۹۳ در حوالی فرودگاه دمشق سردار سلیمانی را ملاقات کردم، بیان کرد: فرماندهی در اسلام و جبهه مقاومت، بهنوعی فرماندهی بر قلوب است و نمیتوان آن را صرفاً در فرماندهی نظامیگری خلاصه کرد. حاج قاسم در مدیریت نیروها، ارتباطی کاملا صمیمی با آنها برقرار کرده و در واقع فارغ از فرماندهی، رهبری میکرد و هر رزمندهای به چنین فرماندهی افتخار میکند.
وی با اشاره به تأثیرات حاج قاسم بر نسل جوان بیان کرد: شهادت حاج قاسم مهری بر مبحث گفتمان مقاومت بود، تشییع باشکوه پیکر مطهر ایشان توسط مردم شهیدپرور ایران نشان دهنده تأثیری است که این گفتمان بر جوانان داشت. ممکن است به زعم دشمن، در کوتاهمدت خلأ چنین شخصیت برجستهای بهسادگی پر نشود که البته باید گفت شخصیتی در این تراز مسلماً افرادی مانند خود پرورش داده و تربیت کرده است. اما دشمن باید بداند که حجم بسیار انبوهی پس از شهادت ایشان از وی الگو میگیرند و همچنین شهادت ایشان انگیزهای در اجتماع بهوجود آورد که در برابر دشمنان مقاومتر باشند.
کاسی پیروزیهای اخیر جبهه مقاومت را از برکات این خون پاک دانست و بیان کرد: روزی که امام خمینی(ره) فرمودند سربازان من در گهواره هستند، بسیاری از آنانی که کوتهنظر بودند تمسخر میکردند. اما فهمیدیم که بسیاری از مسائل را زمان روشن میکند. حاج قاسم نیز با شهادت خود، به کمال الهی و درجه اعلای خود رسید. از ویژگیهای سردار، صداقت و راستگویی ایشان است که تمام وعدههایش صدق بود و مردم به وعده ایشان ایمان داشتند و مسلماً وقتی چنین ویژگیهایی در فرد نهادینه شود، نصرت الهی و امداد غیبی شامل حال وی خواهد شد.
این مدافع حرم با اشاره به لقب «سردار دلها» بیان کرد: حاج قاسم ویژگیهای منحصربهفردی داشت که آن را از اعماق مفاهیم مکتب اسلام برگرفته و در چهارچوب نظامی پرورش داده بود. الگوی عرضه شده توسط انقلاب اسلامی به جهان، الگوی بسیج مردمی است. بر اساس مکتب انقلاب، راه مبارزه با دشمن گسترش گفتمان مقاومت و تشکیل کانونهای مقاومت با استفاده از بسیج مردمی در سطح منطقه بود. وقتی صحبت از ارتباط با مردم در میان باشد، باید مردمدار و مردمیار بود که حاج قاسم با معنویات برگرفته از مفاهیم دینی و دفاع مقدس، این اصل را پخته کرد و بهکار بست.
وی افزود: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حاج قاسم خودش یک مکتب است و منظور از مکتب این است که تمام وجوه تمدنی که نیاز است کسی بهعنوان الگو دارا باشد را ایشان داراست. جامعالاطراف بودن حاج قاسم و پرداختن وی به ظرایف امور بسیار جالب توجه است و مکتب حاج قاسم در عین ایرانی بودن، مکتبی کامل و جهانشمول است. امیدواریم بتوانیم روز به روز با تبیین درست این جریان برای جوانان بر فراگیری آن بیافزاییم.
نظر شما :