سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان تشریح کرد

نقش بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی در روند درمان بیماری های بدخیم خونی

۰۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۸:۵۵ کد : ۴۶۶۵۹ اخبار پژوهش و فناوری عمومی
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، با بیان اینکه خون بند ناف و جفت بعد از تولد نوزاد دور ریخته می شود، گفت: بند ناف منبعی از سلول های بنیادی به خصوص سلول های بنیادی خون سازی است که می توان در روند درمان بیماری های بدخیم که منشاء خونی دارد، مورد استفاده قرار گیرد.
نقش بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی در روند درمان بیماری های بدخیم خونی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان دکتر حمیدرضا مسکنی با اشاره به فعالیت بانک خون بند ناف در جهاد دانشگاهی استان گیلان، اظهار کرد: شرکت فناوری بن یاخته های رویان از سال ۱۳۸۴ ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف نوزادان را آغاز کرده و تا کنون موفق به ذخیره سازی بیش از ۱۸۰ هزار نمونه شده است.

وی با اشاره به کاربردهای پزشکی خون بند ناف، افزود: بانک خون بند ناف رویان با داشتن ۳۲ نمایندگی در استان های مختلف توانسته با استانداردسازی فرآیند جمع آوری و فریز نمونه های خون بند ناف و همچنین مراکز پیوند علاوه بر درمان بیماری های بدخیم و نجات جان انسان ها و افزایش چشمگیر امید به زندگی در کشور، از خروج ده ها هزار دلار ارز جلوگیری کند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان با بیان اینکه بانک خون بند ناف شرایطی را فراهم می کند تا سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف تحت شرایط خاصی جمع آوری و ذخیره شود، گفت: اگر زمانی به سلول های بنیادی برای پیوند نیاز داشتیم، این منبع ارزشمند به راحتی در دسترس قرار خواهد گرفت و می توان برای پیوند از آن استفاده کرد.

مسکنی با اشاره به توسعه فناوری سلول های بنیادی در کشور، خاطرنشان کرد: در کنار منابعی که امروز برای به دست آوردن سلول های بنیادی مطرح است بحث خون بند ناف که زمانی به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می شد، مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: خونی که در دوران بارداری مادر در بند ناف و جفت جریان دارد و بعد از تولد دور ریخته می شود، منبعی از سلول های بنیادی به خصوص سلول های بنیادی خون سازی است که می توان در روند درمان بیماری های بدخیم مانند تالاسمی، انواع سرطان های خون، بیماری های نقص سیستم ایمنی بدن و همچنین کم خونی های مادرزادی که منشاء خونی دارد، مورد استفاده قرار گیرد.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان عنوان کرد : این سازمان  از سال 1388 نماینده بانک خون بند ناف رویان بوده است و تاکنون حدود ۴۰۰۰ نمونه خون فریز شده توسط جهاد دانشگاهی گیلان ذخیره شده است.

 وی گفت: مادران از هفته ۳۵ بارداری یعنی حدود یک ماه قبل از زایمان جهت تکمیل پرسشنامه ها و مشاوره به مرکز مذکور مراجعه می کنند. بعد از تایید فرم پزشکی، یک قرارداد صورت گرفته و جهت انجام نمونه گیری یک شماره همراه برای شرایط اورژانسی در اختیار خانواده قرار می گیرد تا در هر ساعت از شبانه روز نمونه گیری انجام شود.

مسکنی از تخفیف ویژه بانک خون بند ناف رویان سازمان جهاد دانشگاهی گیلان به مناسبت فرارسیدن چهل و دومین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی خبر داد و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در نظر دارد برای نوزادان تازه متولد شده در 16 مرداد 1401 تخفیف یک میلیون تومانی جهت ذخیره خون بند ناف در نظر بگیرد و لذا والدین علاقمند می توانند به نمایندگی رویان در گیلان مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی، بانک خون بند ناف رویان جهاد دانشگاهی گیلان در رشت، چهارراه گلسار، خیابان نواب، جنب داروخانه دکتر آریانفر، ساختمان پزشکان شفاء، طبقه اول واقع شده است؛ همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توان با شماره های 01333362460(رشت) و 02127635000(تهران) تماس حاصل کرد.


نظر شما :