به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان
مشاوره مداخله در بحران قبل از خودکشی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان کارگاه آموزشی به مدت ۳ ساعت با هدف دانش افزایی دانشجویان روانشناسی و مشاوره جهت پیشگیری، مداخله و کاهش این حادثه برگزار شد.
محمد صادق شیرین کام،دانشجوی دکتری مشاوره،مدرس و مشاور در این کارگاه عنوان داشت : عوامل مرتبط با خودکشی میتواند آنی و یا در بازه زمانی طولانی باشد و چندین مولفه مانند ناامیدی،کمالگرایی،حل مسئله و... تاثیر گذارند.
عوامل استرس زا،شکست،همراه داشتن اسلحه گرم و سرد،قرص و...میتوانند در تصمیم و وقوع خودکشی آنی موثر باشند.
ما فرد را مورد ارزیابی قرار میدهیم و به کمک تست و مصاحبه متوجه این افکار میشویم و ما مجاز هستیم در صورت لزوم جلسات بعدی مشاوره را لغو و زمان بیشتری را به فرد اختصاص دهیم،و در این زمان فرد را کمک میکنیم تا بر اساس جدیت مشکل او را در روند جلسه نگه داریم و برای او روند درمان،مفهوم،تعاریف و قرار داد های سیر مشاوره را توضیح میدهیم،او را ترقیب و مجاب به مراجع به روانپزشک میکنیم و طرح اصلی ۱۰ جلسه ای مشاوره را آغاز میکنیم.در جلسات اول مفاهیم،اصول و ایجاد رابطه درمانی اهمیت دارد،از راهکار جعبه امید برای فرد استفاده میکنیم و در قدم بعدی مهارت هایی که میتواند فرد را از لحاظ اجتماعی بهبود بخشد،تقویت میکنیم و او را در مسیر یادگیری حل مسئله یاری میکنیم.تنظیم هیجان با راهبرد های شناختی نیز موثر است. در جلسات میانی همراه فرد به این سمت میرویم که نسبت به دوران بازگشت افکار خودکشی مهارت داشته باشد و سریع بتواند از این بحران خروج کند.در جلسات اخر نیز فرد را اماده میکنیم تا دوره بعد از بحران که ان را دوره رشد مینامیم به خوبی گذرانده و از آن درس بگیرد،مصرف برخی دارو ها،عوامل استرس زا و...میتواند افکار را برگرداند و این بار فرد مقاوم است و با یک جلسه بحران را رفع میکند.
در نهایت هر جا نیاز شد میتواند با درمانگر تماس بگیرد و صرفا در زمان بحران این تماس حاصل شود.
این گفته ها برای مداخله در زمان قبل از وقوع خودکشی به کار میرود.
وی اشاره کرد تا زمانی که دوره های حرفه ای،تخصصی و طولانی مداخله در خودکشی را پشت سر نگذاشته اید از مداخله خودداری کنید زیرا عواقب قانونی،روانشناختی و حرفه ای را به دنبال دارد
نظر شما :