سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان:

توسعه فرهنگ ذخیره خون بند ناف اولویت جهاد دانشگاهی گیلان است

۰۸ آبان ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۸ کد : ۴۹۸۹۸ اخبار پژوهش و فناوری عمومی
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، توسعه فرهنگ ذخیره خون بند ناف را یکی از اولویت های جهاد دانشگاهی گیلان دانست و گفت: قطعا از طریق مهندسی ژنتیکی و سلول درمانی می توانیم به بسیاری از بیماران استان و کشور کمک کنیم.
توسعه فرهنگ ذخیره خون بند ناف اولویت جهاد دانشگاهی گیلان است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان دکتر حمیدرضا مسکنی در دیدار با سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان، دفتر بانک خون بند ناف را زیر مجموعه معاونت پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی استان دانست و اظهار کرد: بانک خون بند ناف و سلول های بنیادی یکی از شاخصه های پژوهشگاه رویان است که همواره  مورد تاکید و عنایت مقام معظم رهبری قرار داشته است.

وی با اشاره به سابقه فعالیت ۱۰ ساله دفتر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی گیلان، افزود: کل نمونه موجود در بانک خون حدود ۱۸۰ هزار نمونه و سهم استان گیلان ۳۰۰۰ نمونه است که با توجه به این رقم، استان گیلان از نظر تعداد نمونه، در فهرست استان های کوچک قرار می گیرد.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه از سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف برای درمان بیماری ها صعب العلاج از جمله سرطان استفاده می شود، عنوان کرد: نیازمند فرهنگ سازی ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در خانواده ها هستیم.

مسکنی با اشاره به قابلیت استفاده از سلول های بنیادی استخراج شده از بند ناف تا سه دهه، خاطرنشان کرد: گیلان در حوزه ذخیره سازی خون بند ناف جریان جدیدی را آغاز کرده و امیدواریم شاهد یک جهش در ثبت نام مادران باردار باشیم.

وی با بیان اینکه برخی از استان ها در بخش ذخیره سازی، کارنامه درخشانی دارند و در مسیر فرهنگ سازی دبیرستان های دخترانه را نیز تحت پوشش قرار داده اند، اضافه کرد: انتظار داریم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان شاهد فرهنگ سازی بیش از پیش ذخیره سازی خون بند ناف در استان باشیم.

سرپرست سازمان جهاددانشگاهی گیلان با اشاره به ذخیره حدود ۳۰۰ نمونه خون بند ناف طی سال گذشته در استان، بیان کرد: جهاد دانشگاهی استان گیلان این ظرفیت را دارد تا با همکاری پژوهشگاه رویان و پژوهشکده معتمد هرگونه دانش و تجهیزات و امکانات لازم در این حوزه را وارد استان کند.
وی توسعه فرهنگ ذخیره خون بند ناف را یکی از اولویت های جهاد دانشگاهی گیلان دانست و گفت: قطعا از طریق مهندسی ژنتیکی و سلول درمانی می توانیم به بسیاری از بیماران استان و کشور کمک کنیم و لذا هرچقدر بانک خون بند ناف کامل تر باشد، در بخش درمان مفید تر خواهد بود.

دکتر محمود رضوانی، سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی ذخیره خون بند ناف و آگاهی خانواده ها نسبت به اهمیت موضوع، اظهار کرد: باید والدین به عنوان ذخیره سلامتی، ارزش این معامله را بدانند و با منافع و فواید آن آشنا شوند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۵۰۰ نفر در شبکه خانه های بهداشت و درمان استان، بیان کرد: مراجعه مادران باردار به خانه های بهداشت می تواند فرصتی برای معرفی و آشنایی آنان با بانک خون بند ناف باشد.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان، این معاونت را صف اول مواجهه با مردم دانست و یادآور شد: بهداشت همواره بر درمان ارجحیت دارد و لذا ذخیره سازی خون بند ناف یکی از اقدامات بهداشتی و پیشگیری محسوب می شود.

رضوانی همچنین به نقش سلول های بنیادی در درمان سرطان ها اشاره کرد و افزود: تولید محتوا جهت آشناسازی جامعه با ماهیت بانک خون بند ناف در دستور کار قرار گیرد و قطعا شبکه بهداشت به گسترش این موضوع کمک می کند.


نظر شما :