همایش ضرورت اشاعه فرهنگ بانک خون بند ناف در گیلان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان مرتضی ضرابی امروز در همایش ضرورت اشاعه فرهنگ بانک خون بند ناف در گیلان که به منظور ذخیرهسازی سلامت در سالن اجتماعات دانشکده بهداشت رشت با حضور جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس و محمدرضا نقیپور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، اظهار کرد: سلولهای بنیادی مهمترین سلولهای خونساز است که در مغز استخوان و بافت استخوان یافت میشود.
وی افزود: خون بند ناف بعد از جمعآوری و انتقال به آزمایشگاه پس از انجام تستهای کنترل کیفی، ویروسی و میکروبی فریز شده و برای مدت طولانی نگهداری میشود. نمونه خون بند ناف در تانکهای محتوای نیتروژن مایع تا ۲۵ سال نگهداری میشود.
ضرابی با بیان اینکه دو نوع بانک خون عمومی و خصوصی داریم، تصریح کرد: در بانک خون عمومی خانوادهها نمونه خون را اهدا کرده و مالکیتی ندارند، بانک خون خصوصی خانوادهها قرارداد میبندند و با پرداخت هزینه برای آینده نمونه خون بند ناف را ذخیره میکنند.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان، گفت: ۸۰۰ هزار نمونه خون بند ناف در ۱۲۰ بانک عمومی جهان و حدود ۷ میلیون نمونه خون بند ناف در ۲۵۰ بانک خصوصی ذخیرهسازی انجام شده است.
وی گفت: بعد از بیماریهای خونی، بیماریهای عصبی مهمترین بیماری است که در حال انجام کارآزمایی بالینی سلول درمانی آن هستیم. در رویان چند کارآزمایی بالینی شامل فلج مغزی، اوتیسم، آرتروز انجام شده است. اهمیت کارآزمایی بالینی این است که به بهبود بیماران کمک میکند.
ضرابی با اشاره به احداث پالایشگاه محصولات زایمانی در رویان، گفت: پالایشگاه محصولات زایمانی شامل خون بندناف، بافت جنین، خون آمنیوتیک،سرم خون بندناف است که حدود ۲۰ نوع فراوری متفاوت را میتوان از زبالههای زایمانی استخراج کرد. افراد باید قبل از زایمان نسبت به عضویت در بانک خون بند ناف اقدام کنند زیرا در حین زایمان فقط ۳ الی ۵ دقیقه تا قبل از لخته شدن خون زمان داریم که نسبت به جمع آوری خون بند ناف اقدام کنیم.
جبار کوچکینژاد، نماینده شهرستانهای رشت و خمام در این همایش با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همواره در عرصه پژوهش و تحقیقات پیشگام بوده، گفت: انتظار میرود که بخشی از ظرفیتهای رویان به گیلان هدایت شود زیرا این استان با وجود ظرفیتهای متعدد نیاز به مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دارد.
وی با اشاره به سفر رئیس سازمان انرژی هستهای به گیلان افزود: یکی از نیازهای گیلان در حوزه کشاورزی در این سفر تامین شد امیدواریم گیلان بتواند قطب کشاورزی هستهای شود.
کوچکینژاد افزود: انتظار داریم دستگاههایی که باید مسیر را برای حضور مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در گیلان بازگشایی کنند، این اقدام را انجام دهند تا هم خدماتدهی و هم اشتغالزایی در استان رونق بگیرد.
در ادامه دکتر حمیدرضا مسکنی، سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان گفت: ۲۰ هزار نوزاد سال گذشته در استان متولد شدهاند که فقط ۲۵۰ نمونه خون بند ناف ذخیره شده که در مجموع آمار قابل توجهی نیست و در راستای ترویج سلامتی به کمک جامعه پزشکی نیاز داریم.
وی افزود: جهت حمایت از خانوادهها تفاهمنامهای با بانک قرضالحسنه رسالت منعقد شده تا افراد بتوانند با بهرهمندی از تسهیلات راحتتر نسبت به ذخیره خون بند ناف اقدام کنند.
در ادامه محمدرضا نقیپور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با اشاره به فعالیت های مشترک علوم پزشکی و جهاد دانشگاهی گفت: در نشست مشترکی که با حضور مدیرعامل بانک خون بندناف رویان و سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی داشتیم، پیرو فعالیتهای مرکز رویان در گیلان و پژوهشهای درمان ناباروری نکاتی مطرح شد که باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: همه موضوعاتی که جهاد دانشگاهی ورود میکند مهم، اساسی و پیچیده است که از نقاط قوت جهاد محسوب میشود؛ تمام کارهای جهاد به شدت کاربردی و در راستای سلامت جامعه است و همواره در بیانات مقام معظم رهبری هم شنیدهایم که نسبت به فعالیتهای جهاد دانشگاهی تاکید و تشویق دارند.
محمدحسین احمدی، دبیر نهاد مردمی رسالت در گیلان هم افزود: بانک قرضالحسنه رسالت در پی انعقاد تفاهمنامهای با رویان نسبت به ارائه تسهیلات قرضالحسنه به خانوادهها اقدام میکند، این آمادگی وجود دارد که در قالب وام با کارمزد دو درصد زمینه لازم جهت بهرهمندی خانوادهها از امکانات بانک خون بند ناف رویان فراهم شود.
به گزارش ایسنا، در پایان از ۳۰ دانشآموز شرکتکننده در مسابقه نقاشی روز جهانی بانک خون بند ناف و همچنین ۱۸ کادر اتاق عمل و پزشک که در فرآیند ذخیرهسازی خون بند ناف در استان مشارکت داشتند، تجلیل و قدردانی شد.
نظر شما :