حل معضلات زیست محیطی باید از خانهها شروع شود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان حمیدرضا مسکنی، سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اسفندماه در نشست با خبرنگاران که در سالن اجتماعات پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه گیلان محیط زیست شکنندهای دارد، اظهار کرد: در مجموع اتفاقات خوبی برای حل معضلات محیط زیست گیلان در حال انجام است اما تا رسیدن به نقطه ایدهآل هنوز خیلی فاصله داریم.
وی با بیان اینکه تالاب انزلی نگین درخشان محیط زیست گیلان است، افزود: اختصاص بودجه مناسب در حل مشکلات تالاب بسیار مؤثر است و حل مشکلات این اکوسیستم ارزشمند عزم ملی را میطلبد. همه میدانیم که چه بلایی سر تالاب انزلی آمده و ما در پژوهشکده در جایگاه محقق دو وظیفه «شهروندی» و «علمی» را پیگیری میکنیم.
مسکنی شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر تغییر کاربری اراضی حوضه تالاب انزلی را به منظور آیندهنگری و تخصیص بهینه زمین از برنامههای پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در سالجاری عنوان کرد و بیان کرد: کالایی شدن زمین و تحلیل اثرات فضایی آن با رویکرد آینده نگاری (مطالعه موردی نواحی شهری - روستایی غرب استان گیلان) از دیگر فعالیتهای پژوهشکده است که کارفرمای آن دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی است.
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان ابزار اجرایی ندارد اما ابزار تحقیقی قوی دارد، تصریح کرد: امیدواریم خروجی جلسات محیط زیستی استان منجربه حل بحرانهای زیست محیطی شود. نجات محیط زیست هر منطقه نتیجه کار و تلاش محققین است و پژوهشگران وظیفه دارند روند اشتباه را اصلاح کنند.
وی ادامه داد: پر واضح است که حل معضلات زیست محیطی باید از خانهها شروع شود و تأکید داریم محققین مسیر درست را طراحی کنند؛ اکوسیستمهای طبیعی پیچیده هستند و شکسته شدن آنها را به راحتی نمیتوان دید، وقتی شکسته شدن یک اکوسیستم دیده میشود یعنی کارهای تخریب خیلی وقت است که شروع شده و در مورد تالاب انزلی وضعیت اینگونه است.
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان گفت: انجام کار جهادی از وظایف جهاد دانشگاهی است و با توجه به تنوع زیستی محیطی زیاد در گیلان و رطوبت بالا باید کارهای جهادی بیشتری در استان صورت گیرد.
هادی مدبری، سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این نشست گفت: وضعیت تالاب انزلی نگرانکننده بوده و چندین سال است که نجات این اکوسیستم ارزشمند اولویت پژوهشی و تحقیقاتی پژوهشکده جهاد دانشگاهی است.
وی با تأکید بر اینکه برای حل نجات تالاب انزلی باید برنامه ریزی فرهنگی داشته باشیم، افزود: پژوهشها را به صورت ساختاری اعلام میکنیم و امیدواریم تصمیمگیرندگان بیش از پیش به تلاشهای تحقیقاتی و پژوهشی جهادی ما توجه کنند. تمام تلاشها در پژوهشکده این است که در نهایت کارهای مفید زیست محیطی برای استان انجام شود و برای تحقق این امر ضروری است اراده واقعی در بین دستگاههای اجرایی را شاهد باشیم.
سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت تالاب انزلی کارهای پژوهشی خوبی انجام دادهایم، تصریح کرد: این پژوهشکده آمادگی دارد به تمام دستگاههای اجرایی کمک کند تا در مسیر حفظ و نجات این اکوسیستمهای ارزشمند گامهای موثرتری برداشته شود.
نظر شما :