سه هزار نمونه خون بند ناف در گیلان ذخیره شد

۱۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۷:۳۳ کد : ۵۴۵۷۴ اخبار پژوهش و فناوری عمومی
سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه خون بند ناف نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی است، گفت: بر اساس آخرین آمار سه هزار نمونه خون بند ناف در این استان ذخیره‌سازی شده‌است.
سه هزار نمونه خون بند ناف در گیلان ذخیره شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان دکتر حمیدرضا مسکنی عصر روز چهارشنبه در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه‌ گیلان در رشت اظهار کرد: بیماری‌های مختلف از جمله سرطان خون، تالاسمی، کم خونی های مادرزادی و نقص سیستم ایمنی با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف قابل درمان است ضمن اینکه این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی درمانی در درمان انواع سرطان‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد.

وی درباره فرآیند عقد قرارداد وذخیره‌سازی نمونه خون بندناف عنوان کرد: خانواده‌های علاقمند برای ذخیره‌سازی خون بند ناف نوزاد خود "قبل از تولد" باید برای انجام مشاوره‌های پزشکی و سایر موارد اقدام کنند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در ادامه با اشاره به دریافت مجوز غربالگری و تشخیص بیماری های غیرواگیر و سرطان خاطر نشان کرد: این مجوز را طی یک ماه اخیر از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرده‌ایم که بعد از آماده کردن فضای‌ موردنیاز، کار را آغاز خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه سازمان جهاد دانشگاهی گیلان فعالیت‌های خود را در ۲ حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی دنبال می‌کند، ادامه داد: در حوزه آموزشی در ۲ بخش آموزش عالی و آموزش‌های کوتاه مدت و در بخش پژوهشی علاوه بر فعالیت در معاونت پژوهشی دارای پژوهشکده محیط زیست است.

دکتر مسکنی با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست کشور در گیلان مستقر است، خاطر نشان کرد: پژوهشکده محیط زیست یکی از بخش‌های سازمان جهاد دانشگاهی است که ‌در حوزه محیط زیست و فعالیت‌های مربوط به آن تمرکز دارد.

وی در ادامه سخنانش درباره مشکلات محیط زیستی مربوط به محل دفن زباله در سراوان رشت و تالاب بین‌المللی بندرانزلی اظهار کرد: رفع مشکل سراوان باید از منازل ما آغاز و فرهنگ سازی شود ضمن اینکه پژوهشگران باید به این مهم بپردازند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان عنوان کرد: اراده برای رفع مشکلات دفنگاه سراوان و احیاء تالاب انزلی وجود دارد و کارهای خوبی در حال انجام است که باید ادامه یابد.

۱۰ طرح پژوهشی در دست انجام است

رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی نیز در این نشست خبری با اشاره به ۱۸ طرح پژوهشی این پژوهشکده در سال جاری گفت: تاکنون هشت طرح به پایان رسید و بقیه در دست انجام است.

دکتر هادی مدبری اظهار کرد: نمونه‌برداری و آنالیز پساب خروجی شهرک‌های صنعتی گیلان، بازنگری دفن و مطالعه نیاز آبی زیست محیطی تالاب زریوار، مستندسازی و تحلیل فضایی حوادث ناشی از بلایای طبیعی در گیلان، امکان سنجی و مکان‌یابی احداث پارک ماجراجویی در گیلان و ارائه الگوهای راهنمای سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف از جمله این طرح‌ها است.

وی با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی "مستقر در گیلان" بر اساس نیاز دستگاه‌های مختلف، فعالیت‌های پژوهشی را در دست می‌گیرد، اضافه کرد: شهرک شهرک های صنعتی گیلان، سازمان محیط زیست کشور، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، استانداری و اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی استان از جمله این دستگاه ها هستند.

دکتر مدبری با اشاره به فعالیت پنج گروه پژوهشی در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: گروه پژوهشی محیط زیست طبیعی، مهندسی محیط زیست، فرآوری پسماند، مطالعات ناحیه‌ای و پایش منابع آب از گروه‌های پژوهشی این پژوهشکده است.


( ۱ )

نظر شما :