نشست با سمن های فعال در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

۲۲ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۶ کد : ۵۸۰۷۹ اخبار پژوهش و فناوری عمومی
به مناسبت هفته محیط زیست نشست با سمن های فعال در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست با موضوع اهمیت و ضرورت ارزیابی زیست محیطی پروژه ها در سالن اجتماعات پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار شد.
نشست با سمن های فعال در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان به مناسبت هفته محیط زیست نشست با سمن های فعال در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست با موضوع اهمیت و ضرورت ارزیابی زیست محیطی پروژه ها با حضور احمد آقایی معاون دادگستری گیلان در سالن اجتماعات پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا مسکنی رییس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان اظهار کرد: همه افراد در هر شغل و جایگاه و مسئولیتی باید محیط زیستی باشند و توجه به محیط زیست ربطی به رشته تحصیلی و کاری ندارد.

وی افزود: مدیری که به محیط زیست نگاه محیط «ایست» دارد حتی در حوزه کاری خودش هم صاحب نظر نیست، زیرا پر واضح است که آسیب بی توجهی به محیط زیست در نهایت به خود افراد و خانواده شان بر می گردد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان خاطرنشان کرد: نگاه فانتری به محیط زیست مشکلات موجود زیست محیطی را بیشتر می کند و خوشبختانه قوه قضاییه در برخورد با سهل انگاران محیط زیستی استان بسیار خوب عمل می کند.

مسکنی مطالبه گری در رفع مشکلات زیست محیطی استان را وظیفه تک تک افراد دانست و عنوان کرد: مشکلات زیست محیطی این استان در دل سرسبزی ها پنهان شده است، اما نباید این طبیعت و سرسبزی مانع دیدن مشکلات زیست محیطی گیلان شود.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سازمان های مردم نهاد در گیلان پیگیر هستند و مطالبه گری قوی دارند و با همت این عزیزان تلاش داریم تا با همراهی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی مشکلات استان را از پشت این همه سرسبزی بیرون بکشیم تا از رنج طبیعت کاسته شود.

در ادامه احمد آقایی معاون دادگستری استان گیلان اظهار کرد: در گیلان هر گونه بی توجهی به محیط زیست می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به جا بگذارد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۰ پرونده محیط زیستی در دستگاه قضایی استان تشکیل شد؛ این در حالی است که سال ۱۴۰۰ تقریبا ۲۷۰ پرونده زیست محیطی تشکیل شده بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با اشاره به اینکه در دو ماهه امسال ۴۶ پرونده زیست محیطی در گیلان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: تعداد این پرونده ها در مدت مشابه سال گذشته ۴۰ پرونده بوده است.

آقایی تصریح کرد: در حال حاضر اگر چه گیلان در بحث های زیست محیطی مشکلات کمتری نسبت به دیگر استان های شمالی دارد، اما زباله، فاضلاب، تالاب و... از مشکلات جدی استان در بخش محیط زیست محسوب می شود که با مشارکت مردمی می توان تا حدود زیادی از این مشکلات کاست و جهاد دانشگاهی گیلان و پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در ارتقای مشارکت مردم می تواند بسیار موثر عمل کند.

وی با بیان اینکه با کمک کودکان در همکاری با پلیس توانستیم فرهنگ بستن کمربند ایمنی را نهادینه کنیم، افزود: باید باز هم در تفکیک زباله از مبدا از چنین راهکارهایی بهره بگیریم؛ در حال حاضر فرهنگ تفکیک زباله از مبدا فقط در ۱۰ درصد از خانه های استان اجرا می شود و برای اینکه از گرفتاری زباله خلاص شویم باید در ترویج و گسترش این فرهنگ بکوشیم.

معاون دادگستری گیلان خاطرنشان کرد: به شدت به دنبال اجرایی شدن طرح های زیست محیطی هستیم؛ در غیر این صورت نخواهیم توانست پاسخگوی نسل آینده باشیم.

وی ادامه داد: اگر چه با روش سنتی نمی توان مشکلات را حل کرد و باید به سمت توسعه حرکت کنیم، اما باید توجه شود که توسعه منجر به تخریب محیط زیست نشود و اگر در جایی قول داده می شود که به جای سدسازی و از بین رفتن بخشی از جنگل درخت کاشته شود، حتما این امر عملی شده و درختان کاشته شود.

آقایی گفت: در اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی باید وقت شناس باشیم؛ این در حالی است که قطع درختان و اجرای پروژه های عمرانی در حاشیه جنگل در زمان زاد و ولد پرندگان و جانوران کاری نادرست است.

وی با بیان اینکه به مجریان پروژه ها اعلام کرده ایم حتما پروژه ها علاوه بر پیوست های فرهنگی، اجتماعی و زمین شناسی باید پیوست های زیست محیطی داشته باشند، اضافه کرد: خوشبختانه سازمان های مردم نهاد زیست محیطی استان بسیار مطالبه گر هستند و این مطالبه گری موجب شده که محیط زیست استان پویا باشد.


نظر شما :