عضو پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی:
در مدیریت زیست بومی، انسان جدای از تالاب نیست
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با بیان اینکه برنامه مدیریت زیست بومی یک برنامه حفاظتی با رویکرد نوین است، گفت: در این برنامه نوین حفاظت را همراه با سهم بهرهبرداری انسانها در این اکوسیستم در نظر میگیرند و انسان را جدای از این اکوسیستم نمیدانند.
طوبی عابدی امروز در کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب بین المللی بوجاق که در کیاشهر برگزار شد اظهار کرد: تالاب بوجاق ۲ لاگون بوجاق و کیاشهر، همچنین نواحی جلگهای نواحی سفیدرود و بخشی از کمربند ساحلی دریای خزر را شامل میشود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۵۴ بخشی از این پارک ملی تحت عنوان لاگون بوجاق کیاشهر جزو سایتهای کنوانسیون رامسر معرفی شد و در سال ۷۷ به عنوان منطقه شکار ممنوع تبدیل شد، افزود: در سال ۸۱ به عنوان پارک ملی خشکی دریایی به مساحت حدود ۳۴۷۷ هکتار تحت مدیریت آبهای زیرزمینی قرار گرفت و این پارک از بخشهای طغیان رودخانه سفید است.
عابدی با بیان اینکه برنامه مدیریت زیست بومی یک برنامه حفاظتی با رویکرد نوین است، تصریح کرد: در این برنامه نوین حفاظت را همراه با سهم بهرهبرداری انسانها در این اکوسیستم در نظر میگیرد و انسان را جدای از این اکوسیستم نمیداند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی گفت: حفاظت، بهرهبرداری پایدار و منافع انسانی را اگر با هم به عنوان سه ناحیه در نظر بگیریم یک ناحیه مشترک بین آنها به وجود میآید که مفهوم رویکرد زیست بومی را در بر میگیرد.
عابدی تصریح کرد: راه اندازی برنامه اقدام ملی حفاظت تالابها در سازمان حفاظت محیط زیست در ۵ ماده و بند از جمله اقداماتی است که ایران در اجرای تعهداتش نسبت به کنوانسیون رامسر تاکنون انجام داده است.
نظر شما :