به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان:

نشست تخصصی «پدافند غیرعامل و تهدیدات نوین» برگزار شد

۱۰ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۸ کد : ۶۴۲۰۶ اخبار فرهنگی
نشست تخصصی پدافند غیرعامل و تهدیدات نوین با شعار «ایران پایدار، به وسعت ایمان، به بلندای امید» به همت معاونت فرهنگی و کانون بسیج اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان روز گذشته،۹ آبان ماه در رشت برگزار شد.
نشست تخصصی «پدافند غیرعامل و تهدیدات نوین» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، نشست تخصصی «پدافند غیرعامل و تهدیدات نوین» به مناسبت نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با شعار «ایران پایدار، به وسعت ایمان، به بلندای امید» به همت معاونت فرهنگی و کانون بسیج اساتید سازمان جهاددانشگاهی استان و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان با سخنرانی حسین بهمنش، دانش‌آموخته دکتری مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا از دانشگاه تهران روز گذشته، ۹ آبان‌ماه در سالن اجتماعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان برگزار شد.

حسین بهمنش، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان در این نشست با بیان اینکه انسان هوشمند تیره‌ای از ارتقا یافته نوع بشر است، با تبیین موضوع آفند و پدافند اظهار کرد: پدافند به معنی دفاع مواجه گونه بوده و یک درگیری عیان است، ولی پدافند غیرعامل زمانی است که می‌خواهید زندگی خود را از گزند دیگری در امان نگهدارید.

وی افزود: نباید برای تعاریف پدافند از مفاهیم و موضوعات پیچیده استفاده‌ کنیم، این کار باعث می‌شود ارتباط با مردم را از دست بدهیم، پدافند آن چیزی است که موجود برای حفظ بقای خود انجام می‌دهد.

این دانش‌آموخته دکتری مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا از دانشگاه تهران با بیان اینکه می‌توان جنگ را به چهار مدل دسته‌بندی کرد، گفت: نوع اول شامل جنگ‌هایی می‌شود ‌که انسان با فناوری‌های اولیه به آن می‌پرداخت، استفاده از خلاقیت برای کارایی بیشتر در این دسته‌بندی مورد تأکید بود، سپس پی برد که می‌تواند از ابزار تیزتر جهت نیل به نتیجه بهتر استفاده کند.

بهمنش با بیان اینکه جنگ‌هایی که از قرون وسطا تا پیش از دوره بخار، شروع شد در این مسیر به سلاح‌های دور زن، گرم و آتش زن دست پیدا کرد، افزود: جنگ‌هایی با استفاده از نیروهای زمینی، دریایی و هوایی که در این نوع جنگ سلاح‌های سنگین مؤثر هستند، پشتیبانی رزم در این نوع جنگ باید ساماندهی شود و هدف در این نوع جنگ‌ها استفاده کامل از زمین هوا و دریاست.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان تصری کرد: در جنگ‌های نوع چهارم یک گام فراتر از حوزه فناوری می‌رویم، هر میزان که انسان به فناوری بیشتر دست یافت مانند جنگ‌های سایبری، هوش مصنوعی و غیر نوع جنگیدن هم تغییر پیدا کرد.

وی بیان کرد: در این جنگ‌ها با حوزه لجستیک و ابزار سخت و پشتیبانی رزم مواجه نیستید، بلکه شما با جنگ نرم و توانایی ترجیحات دیگران، توانایی تأثیر بر تصمیم گیری دیگران و غیره مواجه هستید. استفاده از ربات‌ها از اثرگذاری‌های غیر مستقیم این نوع جنگ‌ها می‌باشد که حملات اخیر حماس از انواع بارز این نوع جنگ بوده و اکنون دانشگاه‌های مختلف جهان در حال مطالعه بر مبارزات حماس هستند تا مدل‌های آن را تجزیه و تحلیل کنند.

بهمنش تصریح کرد: جنگ نرم فقط در میدان نیست، بلکه در اذهان دیگران است. بسیاری از رسانه‌های غربی همگی با توجه به همان مقوله تأثیر بر ترجیحات دیگران در موضوع جنگ نرم پایه گذاری شدند. یا جنگ شناختی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند «یک لایه ضخیم‌تر از ترجیحات و در ردیف محاسبات تأثیر فراوانی می‌گذارد»، یعنی در عین این که تحت تأثیر قرار نگرفته‌ایم ولی ضمیر فرد را تحت الشعاع آن موضوع قرار می‌دهد.

این دانش‌آموخته دکتری مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا از دانشگاه تهران با بیان اینکه جنگ شناختی تأثیرات عمیق‌تری دارد که از دیگر جنگ‌ها بسیار خطرناک‌تر است، گفت: همه مواردی که ذکر شد دارای پدافند غیرعامل هستند و دفاع‌های خاص خود را دارند و هر کدام از آنها به فراخور زمان دارای پیچیدگی‌هایی بوده، اساسا هر ملتی که در پدافند درایت و قدرت کافی داشته باشد، مقاومت جدی‌تری نیز خواهد داشت. در جنگ‌های نوین نرم، شناختی، سایبری، هوش مصنوعی و غیره فرصت کار و پیشرفت بیشتری داریم و باید راه‌های مقابله با آنها را به خوبی فرا بگیریم.


( ۱ )

نظر شما :