معاون پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی:
نیازمند تصفیه پساب های صنعتی با روش های نوین هستیم
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان دکتر طوبی عابدی در نشست مدیریت پسماند و تصفیه پساب که با محوریت راهبری و راهنمایی درخصوص تصفیه پساب های صنعتی در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی برگزار شد، با اشاره به مشکلات محیط زیستی صنایع استان و کشور در بخش آب و فاضلاب و تصفیه پساب، اظهار کرد: نیازمند روش های نوین تصفیه فاضلاب صنعتی هستیم.
وی با بیان اینکه از نظرات و تجربیات محققان،متخصصان و کارشناسان حوزه تصفیه فاضلاب بهره خواهیم گرفت، افزود: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی به دنبال گسترش روش های نوین تصفیه پساب و فاضلاب صنایع است.
معاون پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با اشاره به نیاز صنایع پتروشیمی، آرایشی و بهداشتی و غذایی به تصفیه پساب، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست علمی، جمع بندی و اجماع بر سر استفاده از سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی مبتنی بر تکنولوژی است.
عابدی با اشاره به پروژههای شاخص پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در بخش تصفیه پساب، یادآور شد: علاوه بر اجرای پروژه های تصفیه پساب، مشاوره، طراحی، ساخت و راهبری تصفیه خانههای فاضلاب صنایع در استان و کشور را با استفاده از روش های نوین انجام می دهیم.
وی با اشاره به چالش های بسیار زیاد صنایع در بخش تصفیه فاضلاب، اضافه کرد: سیستم های نوین تصفیه پساب می تواند گامی در جهت حل مشکل کارخانهها باشد.
در ادامه یکی از کارشناسان حوزه تصفیه پساب صنعتی، استفاده از تکنولوژی تصفیه پساب های صنعتی با روش انعقاد الکتروشیمیایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: هدف این روش افزایش عملکرد و بهینه سازی سیستم های تصفیه پساب های صنعتی است.
وی با بیان اینکه فرایند پیش تصفیه توسط مواد شیمیایی مجاز انجام می شود و سپس جداسازی مواد معلق صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: بالغ بر ۷۰ درصد برندهای صنعتی معروف در کشور از تکنولوژی الکتروکواگولیشن(انعقاد) برای تصفیه پساب استفاده می کنند.
این عضو هیات علمی، با اشاره به محدودیت مکانی و انتشار بوی نامطبوع در تصفیه بیولوژیکی، یادآور شد: تصفیه بیولوژیکی برای پساب های بهداشتی کاربردی است.
وی با بیان اینکه تصفیه پساب به روش انعقاد الکتریکی موجب لخته شدن روغن ها و چربی های محلول می شود و لذا در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرد، ادامه داد: الکترومغناطیس یک انرژی نوشناخته است که می توان از آن برای تصفیه فاضلاب صنعتی استفاده کرد، زیرا علاوه بر افزایش جنبش مولکولی آب، تشعشع و مخاطره زیست محیطی ندارد و بار میکروبی و انگلی را کاهش می دهد.
نظر شما :