اینفوگرافیک معرفی دستاوردهای سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در بازه زمانی مرداد ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳

۰۹ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۱۹ کد : ۷۳۹۱۷ اخبار خبر ویژه عمومی
اینفوگرافیک معرفی دستاوردهای سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در بازه زمانی مرداد ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳

 

در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) درتاریخ 23/3/1359 مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، بر اساس تصمیم ستاد مذکور، جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی در 16 مرداد 1359 تاسیس گردید.
جهاد دانشگاهی نهادی است عمومی و غیردولتی زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل و از لحاظ اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی است که در چارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیات امنای جهاد دانشگاهی می‌‌رسد.
از مهمترین اهداف این نهاد می توان به گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه تتبع و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان و گسترش طرح های کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش اشاره کرد.

سازمان جهاد دانشگاهی گیلان فعالیت های خود را در 3 حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی دنبال می نماید که در حوزه آموزشی در 2 بخش آموزش عالی و آموزش‌های کوتاه مدت و در حوزه پژوهشی علاوه بر فعالیت در معاونت پژوهشی دارای پژوهشکده محیط زیست است.
 در این سازمان در حوزه فرهنگی علاوه بر اجرای طرح‌های ملی، دارای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان، خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) - شعبه گیلان و مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) - شعبه گیلان و مراکز دیگر است.

معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان

این معاونت با مطالعه و بررسی دقیق نیازهای آموزشی اقشار مختلف جامعه اعم از دانشجویان، فارغ التحصیلان و همچنین کارکنان نهادهای دولتی و غیر دولتی اقدام به طراحی و اجرای دوره های تخصصی در گروه های فنی و مهندسی، علوم کامپیوتر، زبان های خارجی، علوم پزشکی، علوم انسانی، مدیریت کشاورزی و منابع طبیعی و فرهنگی و هنر همت گماشته است تا بخشی از نیازهای آموزش تخصصی را در سطح استان برطرف نماید و سالانه با آموزش  فراگیران دولتی و آزاد مشتاق، سهم کوچکی در ارتقاء کیفیت خدمات رسانی به جامعه انقلابی و اسلامی داشته باشد .

مرکز آموزش های تخصصی کوتاه مدت شماره 1(کارکنان دولت)

مرکز آموزش کارکنان دولت با بررسی دقیق نیازهای آموزشی فراگیران در سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی اقدام به طراحی و اجرای دوره های عمومی تخصصی و شغلی مرتبط با نیاز آن سازمان همت گماشته است تا بخشی از نیازهای آموزش تخصصی را در سطح استان برطرف نماید و سالانه با آموزش بیش از 10 هزار نفر از کارکنان سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی به صورت حضوری و مجازی گام های موثری در ارتقاء کیفیت خدمات رسانی به جامعه انقلابی و اسلامی داشته باشد.

آموزش های کوتاه مدت

مراکز آموزشی کوتاه مدت با هدف تربیت نیروی کار ماهر در کشور و توسعه آموزش ها در بخش فراگیران آزاد بطور مستقل از اواسط دهه 90  با دریافت موافقت اصولی شروع به فعالیت نمود. زمینه فعالیت آموزشی این مراکز ارائه آموزش های کوتاه مدت تخصصی با هدف تربیت نیروی ماهر به کار و ارتقای دانش است. در این راستا در 7 گروه آموزشی شامل1- علوم انسانی 2- علوم کامپیوتر3- زبان های خارجی 4- هنر و معماری 5-فنی و مهندسی 6-منابع طبیعی و محیط زیست  7-علوم پزشکی فعالیت می نماید.

حوزه اشتغال و کارآفرینی

حوزه اشتغال  معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان با افتخار دو طرح ملی را راهبری کرد.
1-    اجرای طرح ملی توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ( مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی)
2-    طرح ملی توسعه مشاغل خانگی

آموزش عالی (مراکز آموزش عالی علمی کاربردی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان )

سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در 4 مرکز آموزش علمی کاربردی در شهرهای رشت، رودسر، انزلی و لنگرود فعالیت آموزشی بلند مدت دارد.
مراکز آموزش عالی علمی کاربردی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در حال حاضر در مقاطع کاردانی ، کارشناسی و در گروه‌های آموزشی عمران، معماری، محیط زیست، شهرسازی، فناوری اطلاعات، مدیریت و خدمات اجتماعی فعالیت می‌کنند .

معاونت پژوهشی


معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی گیلان از بدو تاسیس تاکنون درزمینه های مختلفی اعم از فنی مهندسی، علوم پزشکی، کشاورزی، گیاهان دارویی و علوم پایه در قالب گروههای پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی فعالیت می نموده است که در حال حاضر فعالیت برخی از این گروهها در حوزه های دیگری ادامه یافته است.
 معاونت پژوهشی هم اکنون با دو مرکز خدمات تخصصی توسعه و عمران، و خدمات پزشکی، فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

    مرکز خدمات تخصصی توسعه و عمران

مرکز خدمات تخصصی توسعه و عمران علاوه بر فعالیت در زمینه های نظارت بر پروژه های عمرانی، ساماندهی، امکان سنجی طرح های عمرانی و... خدمات مربوط به آزمایشات بتن، مکانیک خاک و آسفالت را نیز ارائه می نماید.

    مرکز خدمات تخصصی «توسعه فناوری های نوین در صنعت گلخانه»

جهاد دانشگاهی استان گیلان با بهره گیری از ظرفیت های خود در نظر دارد در آینده نزدیک مرکز خدمات تخصصی با هدف «توسعه فناوریهای نوین در صنعت گلخانه» را راه اندازی نماید تا از این طریق بتوان خدمات تخصصی مربوطه را به متقاضیان ارائه داد.
در این راستا یک واحد گلخانه این سازمان واقع در شهرک گلخانه ای در آستانه بهره برداری است.

    بانک خون بند ناف رویان

 شرکت فناوری بن یاخته های رویان از سال ۱۳۸۴ ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف نوزادان تازه متولد شده را آغاز کرده و تا کنون موفق به ذخیره سازی بیش از ۱۸۰ هزار نمونه شده است. این بانک با داشتن ۳۲ نمایندگی در استان های مختلف توانسته است، با استاندارد سازی فرآیند جمع آوری و فریز نمونه های خون بندناف و همچنین مراکز پیوند علاوه بر درمان بیماری¬های بدخیم و نجات جان انسان ها و افزایش چشمگیر امید به زندگی در کشور، از خروج ده ها هزار دلار ارز برای تامین سلول از سایر کشورها جلوگیری کند.
معاونت پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان با راه اندازی  دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف از سال 1388 توانسته خدمات بسیاری را در سطح استان ارایه دهد و تاکنون حدود ۴۰۰۰ نمونه خون فریز شده توسط جهاد دانشگاهی گیلان ذخیره شده است.

مجموعه معاونت فرهنگی با تاسیس جهاد دانشگاهی استان گیلان در اواخر سال 1359 به عنوان رکن اصلی این نهاد انقلابی دانشگاهی شروع به کار نمود و طی بیش از چهاردهه فعالیت خود، کارنامه درخشانی از طرح ها و برنامه های بدیع و موثر در میان گستره نسل جوان بخصوص مخاطبان اصلی خود در محیط های دانشگاهی و فرهنگی رقم زده است.

معاونت فرهنگی

اداره فرهنگی اجتماعی معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان

1)امور قـرآنـی
2)گروه مطالعات فرهنگی

اداره هنر و رسانه

1)خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا ) -شعبه گیلان
2)خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا )-شعبه گیلان

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران( ایسپا  ) شعبه گیلان

سازمان دانشجویان ایران(سدا)-شعبه گیلان

سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ( ایسبا ISBA ) –شعبه گیلان

1)فروشگاه کتاب
2)چاپ و نشر
3) فرهنگی و ترویجی

پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از هسته‌های تشکیلاتی- تحقیقاتی جهاد دانشگاهی کشور در راستای غنا بخشیدن به تحقیقات بنیادی- کاربردی محیط زیست در اردیبهشت ماه سال 1382 شکل گرفت.
ساختار حوزه پژوهشی و مراکز وابسته
این پژوهشکده دارای 5 گروه پژوهشی قطعی و یک مرکز خدمات تخصصی می باشد.
1-    گروه محیط زیست طبیعی
2-    گروه مهندسی محیط زیست
3-    گروه فرآوری پسماند
4-    گروه پژوهشی مطالعات ناحیه ای
5-    گروه پژوهشی پایش منابع آب

مرکز خدمات تخصصی مدیریت و بهسازی محیط زیست

این مرکز در جهت‌ تحقق‌ اهداف‌ و سیاست‌های‌ جهاد دانشگاهی و به‌ منظور بهره‌وری‌ بیشتر از امکانات‌ و دستاوردهای‌ پژوهشی وکاربردی‌ نمودن‌ این‌ فعالیت‌ها، در چارچوب‌ ‌ضوابط و مقررات ‌کشور و آیین‌نامه نحوه‌ تشکیل‌ مراکز خدمات‌ تخصصی‌ جهاد دانشگاهی‌ تاسیس‌ و به ارائه فعالیت های تحقیقاتی و خدماتی در زمینه محیط زیست می‌پردازد. اهداف مرکز، کاربردی نمودن تجارب تحقیقاتی گروه های پژوهشی در زمینه محیط زیست و افزایش خلاقیت های فنی و بکارگیری دانش کسب شده از سوی پژوهشگران می باشد.

آزمایشگاه تخصصی آب و فاضلاب

آزمایشگاه خدمات تخصصی شیمیایی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با در اختیار داشتن تجهیزات و نیروی متخصص در زمینه‌های مختلف شیمیایی و زیست محیطی، کشاورزی و صنعتی، آماده خدمات‌رسانی به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی اعم از دانشجویان، پژوهشگران و سازمان‌های مختلف است.

 

 

 


نظر شما :